A1-A2 seviyen varsa sana direkt dünyanın en iyi temel İngilizce öğrenme kitabını önereyim. Grammar in use. Kırmızı olanı alacaksın, en giris seviyesi o. Am, is, are'dan baslayıp, temel duzeyde sonuna kadar anlatan bir kitap. Temel seviyen oldugu icin sacma sapan Turkce kaynaklarla vakit oldurme. A1 ile bu kitabı rahatlıkla anlarsın.
Daha sonra bunların üst seviyesi de var renklerine göre. Beğenirsen alırsın. Kelime öğrenimi için ise internette Quizlet gibi siteler var, oralarda hazır kelime kartları var. Ezberleme yapmadan, kullana kullana ogrenmeye calıs. Faydası olsun.
Bunları yaparak guzel bir gramer bilgisi edinirsin. Asıl mesele konusmakta. Bunun icin de artık kendine bir İngilizce konusan arkadas mı bulursun, porgramlar mı bulursun bilemeyecegim. Ama konusamadıktan sonra ben dil biliyorum demeyin lütfen.
Ve hayatınızı bu dil yapın, her alana katın. Kullandıgınız en kucuk program, yazılım, teknolojik alet bile İngilizce olsun. Yabancı dizi izleyin, oyunları İngilizce altyazı ile oynayın vs.
Ben sıfırdan bu sekilde ''resmi sınavlarla alınan belgeli'' bir İngilizce seviyesi yaptım. Kitap da fazla okurdum, etkisi büyük bende. YDS gibi sınavlarla karsılacaksan da bol bol bilimsel makale, gunluk haberler okumanı onerırım. Yine iyi bir yontemdır.