Nasıl iyi kod yazılır?

Kod yazmayı biliyorum ama ezbere yazıyorum gibi bir şey. Kodlamanın mantığını nasıl anlayabilirim?
Algoritma ve programlama temeli öğrendikten sonra, kodların işlevlerini öğrenmeye çalış. Örnekler üzerinde devam ettir.

Sürekli aynı veya benzer örnekler üzerinde çalışmayın. Leetcode üzerinden örnek çözebilirsiniz.
Leetcode cok bisey katmiyor bu seviyedeki bir insana. Bence buyuk bir projeye girisip deneyip yanilarak öğrenmesi en temizi. Leetcode zeka testinden ibaret cogu soruyu 10 satirda falan cozuyor insan.

Baslikta "Nasil iyi kod yazilir?" demissin ama sordugun soruda mantigini nasil anlarim demissin.

Henuz mantigini anlamakta zorlaniyorsan o halde algoritma ve data structures ogrenerek ve bunlari ufak problemlere uygulayarak ogrenirsin mantigini.

Mantigina hakimsen ve nasil iyi yazilir diyorsan bunun icin de teorik olarak dogru programlama prensiplerini ogrenmeli ( SOLID, DRY, KISS vs ) , alternatif paradigmalari ve yontemleri anlayip artisini eksisini bilmeli ( DDD, OOP, FP, AOP vs ) ve elbette hepsini tecrube ettigin projelerde yer almalisin. Yani sadece teoride bilmen bir sey ifade etmez, pratik olarak da ogrenmelisin. Bu surec de zaten yillar aliyor.

Leetcode cok bisey katmiyor bu seviyedeki bir insana. Bence buyuk bir projeye girisip deneyip yanilarak öğrenmesi en temizi. Leetcode zeka testinden ibaret cogu soruyu 10 satirda falan cozuyor insan.
Python kullanan kişiler 10 satırda çözüyor doğrudur. Şahsen python ile leetcode problemi çözen birisini bir "yazılımcı" diye nitelendiremiyorum. Çünkü onların çözdükleri problemler için zaten entegre kütüphaneleri var. O sırada bir Java yazılımcısının kendi fonksiyonunu kurması gerekiyor.
Mesele öğrenmek istediği dil. Leetcode üzerinde python kullanan biri zaten kendini kandırıyordur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı