Nasıl kendi Android ROM'umu yaparım?

RETEX SOFTWARE

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar olmayacağını biliyorum ama yine de bu gülünç soruyu sormak istedim. Android ROM'u oluşturmak istiyorum, buraya kadar tamam da, ROM yapabileceğim bir editör istiyorum. (buraya kadar da tamam.) Ama fotoğraf düzenler gibi Android UI'sini düzenlemek istiyorum. Yani mesela geri butonunun yerini sürükleyip değiştirmek gibi kolay bir şey istiyorum. Kodlarla uğraşacağım elvette ama daha çok sürükle bırak tarzı bir şey arıyorum. Sizin önerdiğiniz bir editör var mı? Sadece UI'değiştirsem yeter, kernel ile uğraşmayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arayüz istiyorsan ROM build etmene gerek yok, launcher ile halledebilirsin. Ancak launcherlar nasıl yapılıyor bir fikrim yok.

Bilmiyorumda neden olmasın elma sadece onların kafasına düşmüyor.

@Umut Nas hocam Rom işlerinde bilgili. Ama kendi romunuzu yazabilmenize yardımcı olur mu bilmem. Yine de bir sorun.

@Umut Nas hocam ROM işlerinde bilgili. Ama kendi romunuzu yazabilmenize yardımcı olur mu bilmem. Yine de bir sorun.
ROM yazılmaz, derlenir. Ayrıca bunun için iyi bir internet ve bilgisayar, biraz tecrübe, sabır ve yabancı dilde wiki okuyabilecek kadar İngilizce lazım. Konu sahibi kendi launcherını yapsa yeterli.

Device tree bilsen yeterli. Gerisi corap sokugu gibi geliyor. Mesela PixelPlusUI adli ROM:
  • Pixel Experience
  • LineageOS
  • Proton-AOSP
  • AOSPA
Bahsetmis oldugum Custom ROM'lardan biraz biraz alarak yapilmis bir ROM.

Türkçe kaynak gostermeye ozen verdigim icin buraya goz atabilirsiniz:

Eger yok ben ugrasamam port ROM yapayim derseniz:

Hocam peki bu Pixel Experince, AOSPA vb. ROMlar'ı yaparken çok uğraşıyorlar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…