Nasıl kilo alabilirim?

The_Bıldırcın

Hectopat
Merhaba, 15 yaşındayım 60 kiloyum, 183 boyundayım. Vücut geliştirme ile uğraşıyorum. Kilo almam gerekli ancak günde 4500 kalori almama rağmen bir türlü alamıyorum. Pirinç pilavı, tavuk göğsü, kavurma vs. yiyorum yine de olmuyor. Şekerli gıdaları az tüketiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Merhaba, 15 yaşındayım 60 kiloyum, 183 boyundayım. Vücut geliştirme ile uğraşıyorum. Kilo almam gerekli ancak günde 4500 kalori almama rağmen bir türlü alamıyorum. Pirinç pilavı, tavuk göğsü, kavurma vs. yiyorum yine de olmuyor. Şekerli gıdaları az tüketiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Günde en az 4-5 öğün yemek yiyin hocam.

Güzel kardeşim güzelce hastaneye gidip şikayetini anlatıp bir kan tahlili veriyorsun ve tiroidine baktırıyorsun. Metabolizma alakalı bir şey varsa değil 4500 14500 kalori alsan bile istediğin verimi alamazsın en temizi gidip tahlil vermen.

4500 kaloriyi kaç aydır alıyorsunuz? yanlış hesaplıyor olabilirsiniz, zaten bu kalori sizin için çok fazla gibi görünüyor. Fatsecret uygulamasını kullanın kalori hesabı için. Ama önce üstteki üyenin dediğini yapıp kan tahlili verin. Dahiliye polikliniği ilgileniyor.

Aslında 6 ay önce verdiğim tahlillerim normal çıkmıştı. Acaba yediğim öğün sayısından kaynaklı olabilir mi? Çünkü bazı günler 2 öğün yediğim bile oluyordu ama bir öğünde çok yiyordum.

4500 kalori öncelikle çok fazla, o kadar yiyebileceğini de düşünmüyorum. Günlük 3000 kalori kilo almana yardımcı olur. Telefonuna fatsecret indir, oradan alman gereken kaloriyi hesapla ve yediğin yemekleri yazıp günlük aldığın kalorini hesapla. hassas tartı varsa onunla ağırlığını ölçebilirsin yemeklerin, yoksa internetten bakarsın 1 kaşık "yemek adı" kaç gram diyerek. Günde 4 öğün yemeye çalış. kalorini hesaplamak istemezsen de her öğününü iyice doyana kadar ye. Eğer 3 4 gün düzgün beslenip 3 4 gün kendini uzun süreler acıktırıp öğün atlarsan kilo alamazsın.

Tiroidin var ise 10k kalori al aynı kilolarda sayarsın sanırım benimde tiroidim var kusana kadar yiyorum ayı boğar gibi tabaktaki yemeği yiyiceğim diye savaş veriyorum ama alamıyorum anlamadım.

Aslında 6 ay önce verdiğim tahlillerim normal çıkmıştı. Acaba yediğim öğün sayısından kaynaklı olabilir mi? Çünkü bazı günler 2 öğün yediğim bile oluyordu ama bir öğünde çok yiyordum.

Metabolizmanla alakalı bende 2 öğün yiyorum ama biraz fazla yesem hemen kilo alıyorum. Ekmek tüketimini arttır şekere asla bulaşma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı