Arkadaşlar merhaba ben 17 yaşındayım 178 boyum var 56 kilogramım bir türlü kilo alamıyorum bu durum beni psikolojik olarak rahatsız ediyor sizce nasıl kilo alabilirim gainer almayı düşündüm fakat bazıları işe yaramadığını yarasa bile gainer kullanmayı bırakınca alınan kilonun geri verildiğini söyledi sizce ne yapmam lazım?
İbn Sina, kilo almak isteyenlere kelle suyunun içilmesini tavsiye eder. İstersen deneyebilirsin. Onun haricinde yemek yedikten sonra su içersen sağlıklı olup olmadığı konusunda bilgim yok fakat midenin büyümesine yardımcı olup iştahın artabilir.
Arkadaşlar merhaba ben 17 yaşındayım 178 boyum var 56 kilogramım bir türlü kilo alamıyorum bu durum beni psikolojik olarak rahatsız ediyor sizce nasıl kilo alabilirim gainer almayı düşündüm fakat bazıları işe yaramadığını yarasa bile gainer kullanmayı bırakınca alınan kilonun geri verildiğini söyledi sizce ne yapmam lazım?
Gainer kullanma gereksiz. Bol kalorili yemen lazım kendini zorlaman kusucak gibi olman gerek hatta. Ayrıca mide hacmini büyütmen lazım. Bunu yapmak için de tıkabasa yedikten sonra birkaç saat karnının rahatlamasına izin vermeden yarımşar saat arayla mideyi sürekli doldurmak ve dolu tutmak. 2 hafta sonra zaten bir bakmışsın hem daha fazla yiyip hem kilo alıyorsun. Bunu yaparken de kalori hesabı yapman lazım. 4000 kalorilik bir diyet uygula. Spor yapmıyorsan başlangıçta günde 20 şınav 20 burpees ve 30 kendi kilon ağırlığında Squad yapmaya başla ve her hafta bu hareketlere 10 artı ekle. Bu şekilde minimum yağlanma ile kilo alırsın.
Yumurtanın kilo aldırdığı nerede görülmüş hocam, bol bol karbonhidrat yüksek kalori içeren şeyler yemesi lazım, günlük protein karşılamak içinde 250 gr tavuk 3 yumurta yeterli olur.