Nasil kilo alınır?

Günlük gereken proteini sadece protein tozundan karşılayamazsın. Protein tozunu destekleyici gibi düşün o gün yoğunsundur yemek için vaktin olmaz veya az protein almışsındır atarsın bi ölçek ama protein tozuna bel bağlama bu sporu yapacaksan yumurta, süt ve tavuk mecbur yiyeceksin. Ufak bi hassas tartı alırsan hesaplaman kolay olur. Veya başta tabak, bardak, kaşık hesabı yaparak gidebilirsin. Atıyorum bi hafta günde 2 tabak pilav yersin sonra onu artırırsın vs.
Ketçap vs gibi şeyleri en ince detayına kadar hesaplamana gerek yok ben bile hesaplamıyorum. Senin hesaplayacağın şey karbonhidrat ve protein. Yeni mi başlamıştın hatırlamıyorum da yeni başladıysan çok takılmana gerek yok en kötü yağlı alırsın hedefine ulaşınca bu sefer de alman gereken kalorinin altında alıp yağ yakarsın. Çok takılma yağlanırım diye kendini kısıtlama sadece abartmadan ye

Konuyu tekrar patlatıyorum ama kilo almam lazım ve 60 kiloya düştüm hastalık sonucu. Gainer mi alsam diye düşünüyorum sizce mantıklı mı? Yoksa bebe bisküvisi gibi çok sağlıklı olmayan yolları mi deneyeyim? Benim kilo almam lazım ama metabolizmam fazla hızlı yavaslasin diye su içmemeyi bile denemeyi dusundum ama sağlığa zararlı az su.

Yok hocam suyu bol iç sıkıntı yok erkek adam sudan zaten zehirlenmez. Unutma creatin + bol su seni şişirir! Gainer'a yüklen. Ya da kendin yap gainer fark etmez.

Yok hocam suyu bol iç sıkıntı yok erkek adam sudan zaten zehirlenmez. Unutma creatin + bol su seni şişirir! Gainer'a yüklen. Ya da kendin yap gainer fark etmez.
Hocam kreatin olarak proteinocean'ın aromasızını satın alayım mı? Gainer peki göbek veya yağ yapar mı? Önerdiğiniz gainer var mı? Ben gainer yapmak istemiyorum o çok göze gelir evde, ailem protein tozu gibi tozlara da olumsuz bakmıyor. 2-3 muz koymak yulaf koymaya daha olumsuz bakar. Bu yüzden bana fiyat performans önerir misiniz? Proteinocean kalitesinde olsun bilinmedik marka olmasın. Yoksa ben fastfood'a yöneleceğim ama oda göbek yapar ben normal kilo almak istiyorum. Ayda 5 kilo alsam bana yeter. Şuan 62 kiloyum 70 olsam ve kollarım dolsa yeter. Ve bu gaineri kullandığım sürede protein tozunuda kullanayım mı?

Şuan proteinocean'ın 2.5kg'lik 25 servis gainerine baktım ve ortalama 385 kalori 16g protein içeriyormuş bu az değil mi? Yani gün içinde sanırım alınması gereken 2500 bilmiyorum ama ben günde 1 ekmek yesem zaten 250 kalori, yani bu 385 kalori kilo almaya yardımcı olur mu?

Seni çok iyi anladım, Protein Ocean'in kreatini alınabilir ben de onu kullanıyordum. Mesele gainer değil, beslenmeni kontrol etmezsen her şey kilo yapar. Bu işin matematiği var, bilimi var. Rasyonel bir spor bu. Kalori hesabı yapmalısın ve gün içinde alman gereken makrolara uymalısın. Bu konu biraz uzun o yüzden kısa geçiyorum. Mesela 3200 kcal günlük ihtiyacın 200 kalori aşağısını alırsan kilo verir üstünü alırsan kilo alırsın. Bu kalori farkını mesela 200 kcal değil de 400 kcal artırırsan daha çok yağlanırsın ama daha çabuk kilo alabilirsin. Mantık basit değil mi? Gainer hakkında hiçbir bilgim yok asla kullanmadım her zaman kendim yaptım. Biraz araştırın, Hardline iyi diye duymuştum.

Dediklerinizi anlıyorum ama bu kalori hesabı nasıl yapılacak reis? Yani benim her gün yediğim değişiyor bir gün uyanında öğlen 3e kadar yemek yemiyorum sonra bi döner yiyorum bide evde yiyorum bazende kahvaltı yapıyorum öğlen fastfood akşam ev yemeği gece tost yiyorum. Benim bu düzenim yok, şimdide kilo almak istediğim için herşeyi abartı yiyorum. Mesela bu kilo konusunu neyse hallederim yapay zekaya sorarım en kötü ama ben şuan spor yapıyorum ve protein tozu kullanayım mı? Kreatin kullanacağım anladım o kilo almada yardımcı olan bir takviye ama protein tozu biliyorsunuzki pahalı ve öğrenci olarak bunu zamanında güzel kullanmam lazım. Gelişim hızlı olsun 1000 lira fazla harcayayım sorun değil ben yaza kadar güzelce hazırlanmak istiyorum. (Yazın çalışmaya başlayacağım çalışmam için güç lazım bana, konu kızlar değil)

Yazılara biraz baktım. Köfte bence baya pratikleştiriyor işi. Yapabilirsen evde yapıp yada bir şekilde yaptırıp buzluğa atıp çıkartıp tavada yada varsa airfryer da yapıp yenilebilir.

Tavuklar hormonlu deniyor da bu doğru mu merak ediyorum. Farklı yerlerden organik tavuk aldım baya kötü geliyor bana. Daha sert ve daha uzun pişiyor. Bir de diyorlar ki organik diye uzun pişiyor. Millete kart tavukları organik diye satıyorlar bence

Bir de çok hızlı büyüyor hormon basıyorlar mevzusu var. Bence tavuğun türüyle alakalı bir durum bu. Eti daha yumuşak olsun diye belli yemlerle besleniyor olmalı ve o tavuk türünde belki 45 60 günde yetişiyordur. Sallamış olabilir o süreyi

Belli yaştan sonra hayvansalın azaltılmasından yanayım hatta mümkünse vejetaryen bile olunabilir ama veganlık tabi daha başka boyut. Ancak vegan olup iyi sporcular da mevcut. Yani olunca oluyor.

Yani demem o ki çok kasmaya tozlara mozlara gerek yok. Naturel olarak zaten sınırın az çok belli. Bence proteine de çok odaklanmaya gerek yok. Çok büyük bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Yani ekstra şu kadar almam lazım diye kendini günlük zorlayıp zamanını enerjini bunlarla meşgul etmeye değer mi o kararı sen vereceksin yada deneyip göreceksin.

Ben evde hiç dikkat etmeden yapmıştım gayette yeterli vücut yapılıyor. Tabi herkesin beklentisi aynı olmayabilir.

Önce kilo verme odaklı bir hiit program yaptım. Ara ara baya yaptım. Güzel kilo verdim. Sonra baktım midem tam istediğim gibi değil ama kollarım da incelmiş ki programda ağırlık da vardı ama olmuyor kilo verince tabi. Sonra 1 ay evde ağırlık programı yaptım epey fark etti. O fizik de bana yetti.

Sonra bazı hastalıklar geldi. Saldım biraz kilo aldım. Neyse işte uzatmayayım

Özetle olay tamamen devamlılık. Hatta bazen ara da verilebilir. Sorun değil. Yeter ki yine başla yine devam et. Tabi bir amacın varsa. Sağlık ve estetik ve hatta psikoloji gibi.

Eskiden ağırlık kaldırmayı lanetleyen doktorlar sadece yürüyün diyen doktorlar şimdi kasın öneminin farkına varıp direnç egzersizleri yapmanız lazım diyorlar. Aralıkla orucu ben ilk sporculardan duydum sonra doktorlar dile getirmeye başladı

Haklısın dostum spesifik net bir yanıt istiyorsun ve cevabı bulduğun eminim disiplinli bir yol izleyeceksin... Sana yardım edeyim, ağırsağlam sitesi üzerinden günlük kalori ihtiyacını hesaplayabilirsin. Bunun için Yağ oranın, kilon, gün içinde aktiflik durumun vs. baz alınıyor. Yağ oranını da hesaplaman için aynu siteyi kullanabilirsin mezura ile belini boynunu vs ölçerek bulunuyor Yağ oranın. Günlük alman gereken kalori mesela 3200 ise bunu 200-250 kcal artırabilirsin. Kilonun 2 katı kadar protein al hayvansal ağırlıklı olacak şekilde bitkisel protein de almanda bir sorun olmaz. Hayvansal protein bu spor için olmalı bence. 70gr sağlıklı Yağ alacaksın. Geri kalan kaloriyi de Karbonhidrat ile tamamlayacaksın. Şöyle bi matematik yapalım; 1 gr protein = 4 kcal 1gr yağ = 9 kcal. 65kg olduğunu söylemiştin sanırım, 65x2 = 130gr protein ile başlanır bu da 130x4'den 520 kcal yapar. Yağ ise 70x9 = 630 kcal. Bunlar 1150 kcal yaptı. Kalan 2050 kaloriyi de (3200 kcal alınırsa) Karbonhidratlar üzerinden alacağız. 2050÷4 (1gr karb 4 kalori) günde 512gr Karbonhidrata eşit. Matematik kısmı bitti. Beslenmem düzensiz dedin, ben sana işin sırrını anlattım. Artık beslenmenin düzene sok ve disiplinize et. Bu yazdığım makroları kendi kilona, aktiflik oranına göre vs ayarla. Fat secret uygulamasından kalori yazabilirsin. Mesela 250gr makarna yediğinde ne kadar makro aldın ona göre bakabilirsin.

Protein tozu kullanabilirsin hiçbir sorun yok yeter ki bütçene uysun, bu makrolara uyuduğun sürece ve sağlıklı aldığın sürece kilo alacaksın. Yeşillik vs yemeyi unutma, sorun olursa paylaş.

250gr cicibebe(1100cal)+600ml yarım yağlı süt(270cal)= 1470cal, günlük yaklaşık 60Tl tutuyor. Hem gainerlardan daha kalorili hem de daha ucuz. Normal beslenmenin yanında alman gereken kaloriyi aldıktan sonra ekstra içebilirsin. 68 kiloda takıldığım dönemde hiç kilo alamıyordum, günlük bu shakeden içtim 1 ayda 4-4.5 kilo aldım. Evet daha sağlıksız çünkü çok yüksek kalori ve karbonhidrat alıyorsun fakat kiloyu kafaya taktıysan hemen kilo almak için biçilmiş kaftan.

Gaineri HIQ'dan al 3kg 1280 lira 780 kalori var oceandaki dandık gunde 2 shake yap her shake e 2muz 200 ML sut 150 gram yulaf 15 adet Cicibebe 10 adet dondurulmuş yaban Mersin'i ve 2 kaşık fıstık ezmesi koy daha gainer olmadan 1000'den fazla kalori aldın bunun içine gainerde koyunca 2 bine yakın kalori sadece bir shakeden ikinci shake için gainere gerek yok bir de 1-2 öğün yemek yesen 3700-3800 kalori rahat alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…