byOrion
Femtopat
Daha fazla
Günlük gereken proteini sadece protein tozundan karşılayamazsın. Protein tozunu destekleyici gibi düşün o gün yoğunsundur yemek için vaktin olmaz veya az protein almışsındır atarsın bi ölçek ama protein tozuna bel bağlama bu sporu yapacaksan yumurta, süt ve tavuk mecbur yiyeceksin. Ufak bi hassas tartı alırsan hesaplaman kolay olur. Veya başta tabak, bardak, kaşık hesabı yaparak gidebilirsin. Atıyorum bi hafta günde 2 tabak pilav yersin sonra onu artırırsın vs.Aslında bende ailemle konuştum protein ve karbonhidrat dedim ama oda olmaz ya. Yani proteini etten tavuktan almak çok zor ekonomiyi zorlayacak bende bu yüzden protein tozu almıştım onu kullanmaya başlayacağım. Anladım. Gram hesabı nasıl yapacağım ki? Yani makarnanın kaç gram olduğunu ketçapın kaç gram olduğunu hesaplayın günlük karbonhidrat yağ protein değerini mi hesaplicam her akşam? Buda zor olmaz mı? Ben profesyonel değilim sonuçta yağsız kilo almaya çalışıyorum önüme gelen yağsız ne varsa yemem yetmez mi?
Ketçap vs gibi şeyleri en ince detayına kadar hesaplamana gerek yok ben bile hesaplamıyorum. Senin hesaplayacağın şey karbonhidrat ve protein. Yeni mi başlamıştın hatırlamıyorum da yeni başladıysan çok takılmana gerek yok en kötü yağlı alırsın hedefine ulaşınca bu sefer de alman gereken kalorinin altında alıp yağ yakarsın. Çok takılma yağlanırım diye kendini kısıtlama sadece abartmadan ye