Nasıl kilo alınır?

programmerr

Hectopat
Daha fazla  
İyi Sosyaller. 26 yaşındayım ve kendimi bildim bileli (mecazen) sabit 50-55 kilo arasındayım. Ne yersem yiyeyim kilo bir türlü alamıyorum. Çok fazla yemek yiyorum hani pilav olsun makarna olsun genelde hiç eksik olmaz evde. Tavuk, balık, et aklınıza gelebilecek her şey. Sağlıksız şeylerde denedim Fast food, cips vs. ama ne yaparsam yapayım kilom ne 55'in üstüne çıkıyor, ne de altına iniyor. Tavsiyesi olan var mı? Doktorada gittim test tahlil vs yapılmıştı çok şükür kötü bir durumda yoktu. Hep metabolizman hızlı çalışıyordur dendi. Ama yok mu bunun bir çözümü? 26 yaşındayım, 1.84 boyum var. Tütün ürünü kullanıyorum, kola içiyorum günde 3-4 bardağa yakın. Alkol haftada - ayda 1-2 defa sadece. Yardımlarınızı bekliyorum.

Tiroid bezin

Alkol Pek iyi değil bağışıklık sisteminizi zayıftlatır mideniz küçük olabilir bu yüzden fazla kilo almıyorsunuzdur siz her gün zamanla Sağlıklı beslenip düzenli şeyler yerseniz mide hazneniz zamanla büyüyüp daha çok kilo alıcaksınız eskiden yediğinizin mideniz büyüyünce daha fazlasını yiyeceksiniz.

Vücut geliştirme sporu denedin mi?

O şekilde kütle kazanıp ideal kilolara çıkan bir arkadaşım vardı. Bende fitnessa gittikten sonra baya kilo almıştım.

Sağlıksal bir sorun yok hocam çok şükür.

Hocam abartısız benim yediğimi normal bir insan yemiyordur. Var mı tavsiyeniz? Yatmadan önce şunu yap vs gibi.

Vücut geliştirme sporu denedin mi?

O şekilde kütle kazanıp ideal kilolara çıkan bir arkadaşım vardı. Bende fitnessa gittikten sonra bayağı kilo almıştım.

Hocam vücut geliştirme değil de 2-3 seneye yakın boksla uğraştım. Sonra çok enerji harcıyorum herhalde diye onu da bıraktım.

Kilo almak aslında kilo vermek kadar dikkat ve disiplin isteyen bir süreç. İnsanlar genelde kilo vermeye odaklanıyor, ama kilo almak isteyenlerin de doğru yöntemlerle bunu yapması gerekiyor. İşin püf noktası, ihtiyacın olandan biraz daha fazla kalori alman. Ama bu demek değil ki her gün abur cubura abanacaksın. Önemli olan kaliteli ve besleyici şeyler tüketmek.

Örneğin, ana öğünlerini biraz daha zenginleştirebilirsin. Pilav ya da makarnanın yanına bol proteinli bir şeyler eklemek güzel bir başlangıç olur. Ara öğünlerde de fıstık ezmesi, muz, yoğurt gibi kalorisi yüksek ama sağlıklı şeyler yiyebilirsin. Smoothie’ler tam bir kurtarıcı bu konuda. İstediğin meyveleri, sütü, belki biraz da fıstık ezmesini blender’a atıyorsun, hem lezzetli hem de bol kalorili bir içecek oluyor.

Bir de spor önemli. Ama öyle saatlerce koşu bandında koşmaktan bahsetmiyorum. Ağırlık antrenmanları yaparak kas kütleni artırabilir, böylece aldığın kalorileri daha verimli kullanabilirsin. Sporun yanında dinlenmek de şart. Uyku düzenini oturtursan vücudun daha hızlı toparlanır.

Yemek konusunda yaratıcı olmaktan korkma. Baharatlarla, soslarla yemeklerini daha iştah açıcı hale getirebilirsin. Bir süre sonra düzenli beslenmeye alışıyorsun ve bu sana kolay gelmeye başlıyor. En önemlisi sabırlı olmak.

Bıktım şu laftan ya "ABİ ÇOK YİYORUM KİLO ALAMIYORUM"
"ABİ ÇOK AZ YİYORUM KİLO VEREMİYORUM YA SU İÇSEM YARIYOR"
Böyle bir şey yok arkadaşlar , matematik yanılmaz. Demek ki yeteri kadar yemiyorsunuz.
Daha fazla yiyeceksiniz daha çok kalori alacaksınız bunun oluru bu.
Basit bir şekilde kalori arttırmak için de çabuk sindirilen ve kalorisi yüksek gıdalara yöneleceksiniz. Pirinç , çikolata (çikolata abur cubur vs önermem sağlıksız kilo alırsınız ama illa kafaya koyduysanız güzel seçenek) meşrubat , shakeler smoothieler vs vs. artık kendinize göre onu ayarlayacaksınız.

Egzersiz de yapmanızı öneririm yapmıyorsanız, böylelikle iştahınız açılacaktır ve sağlam yemeye başlayacaksınız.

Abur cuburlar sizi sadece yağ ile doldurur lütfen uzak durun. Yatmadan önce bir kase cicibebe tüketin pekmez katarsanız daha iyi. Yanında da kesinlikle büyük bardak süt. Ve en önemlisi yulaf. Sabah kalkınca ince öğütülmüş yulaflı süt yapın bir kase için 2 yemek kaşığı bal koyun. Yanında haşlanmış 2-3 yumurta da yiyebilirsiniz. Yulaflı kurabiye tariflerine bakın bir şey yaparken atıştırmak fark ettirmeden kilo aldırır. Ancak fazlaya kaçmayın yulaf fazla tüketimde bağırsaklarda emilimi azaltır. Bu da kabızlığı getirir. Öğlen ne yiyeceginiz size kalmış ancak 4 öğün yemelisiniz. Kahvaltı, saat 2 civarı, saat 6 civarı ve son olarak biraz geçe bırakarak 10 da yiyebilirsiniz. Akşam cicibebe yemeyi unutmayın en etkili olanı budur.

Kilo almanın kolay yolu, yemek yedikten sonra koltuga veya yataga uzan, geceleride yemek yedikten sonra, cips cola felan ye, ben 53 kiloydum simdi ise 84 oldum, biraz göbek çıkacak ama fitness salonunda düzelttim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…