Nasıl kilo alınır?

Bıktım şu laftan ya "ABİ ÇOK YİYORUM KİLO ALAMIYORUM"
"ABİ ÇOK AZ YİYORUM KİLO VEREMİYORUM YA SU İÇSEM YARIYOR"
Böyle bir şey yok arkadaşlar , matematik yanılmaz. Demek ki yeteri kadar yemiyorsunuz.
Daha fazla yiyeceksiniz daha çok kalori alacaksınız bunun oluru bu.
Basit bir şekilde kalori arttırmak için de çabuk sindirilen ve kalorisi yüksek gıdalara yöneleceksiniz. Pirinç , çikolata (çikolata abur cubur vs önermem sağlıksız kilo alırsınız ama illa kafaya koyduysanız güzel seçenek) meşrubat , shakeler smoothieler vs vs. artık kendinize göre onu ayarlayacaksınız.

Egzersiz de yapmanızı öneririm yapmıyorsanız, böylelikle iştahınız açılacaktır ve sağlam yemeye başlayacaksınız.
3 haftadır spor yapmadan sadece diyet yapıyorum, yaptığım diyette sadece normalde 2 tabak yiyorsam onu 1 tabağa düşürmek. Bir de abur cubur vs yemiyorum. 3 haftada 4 kg verdim.

Vücut tipine göre enerji yakiminda farklılık olabilir belki, ancak az yemek ve çok yemek insanın elinde özellikle kilo alamayanlarin çok yedikleri sandıklarını düşünüyorum. Çünkü ben kilo alırken, 2-3 tabak yemek yer, öğlen olsun akşam olsun kahvenin yanında mutlaka abur cuburlari gomerdim. Bu sayede 3 ayda 10 kg almıştım 2 yıl önce.

2 yıldır aburcuburu fazla abartmadan sadece yemeği 2-3 tabak yiyerek kilomu 100 kgde sabit tutuyordum. 3 haftadır bahsettiğim diyete başladım ve hemen 4 kg verdim.

Bir de yemeği hızlı yemekte kilo almaya yardımcı olur, çünkü daha fazla yemeni sağlar.

3 haftadır spor yapmadan sadece diyet yapıyorum, yaptığım diyette ordan sadece normalde 2 tabak yiyorsam onu 1 tabağa düşürmek. Bir de abur cubur vs yemiyorum. 3 haftada 4 kg verdim.

Vücut tipine göre enerji yakiminda farklılık olabilir belki, ancak az yemek ve çok yemek insanın elinde özellikle genelde kilo alamayanlarin çok yedikleri sandıklarını düşünüyorum. Çünkü ben kilo alırken, 2-3 tabak yemek yer, akşam kahvenin yanında mutlaka abur cuburlari gomerdim. Bu sayede 3 ayda 10 kg almıştım 2 yıl önce.

2 yıldır aburcuburu fazla abartmadan sadece yemeği 2-3 tabak yiyerek kilomu 100 kgde sabit tutuyordum. 3 haftadır bahsettiğim diyete başladım ve hemen 4 kg verdim.

Bir de yemeği hızlı yemekte kilo almaya yardımcı olur, çünkü daha fazla yemeni sağlar.
Öyle gerçekten şu çok yiyorum kilo alamıyorum diyenleri verin yanıma 1 haftada ağzına tıkayım laflarını. Metabolizma kişiden kişiye değişiyor evet fakat bunun farkı 22 bin kişide yapılan araştırma neticesinde %4 olarak gözlemlenmiş :D yani keşke ahmet olsam ne güzel çok yiyor kilo almıyor ben az yesem kilo alıyorum veya çok yiyorum kilo alamıyorum gibi bir durum söz konusu değil.
Dediğiniz gibi herkes çok yediğini veya az yediğini sanıyor fakat kazın ayağı öyle değil.

Öyle gerçekten şu çok yiyorum kilo alamıyorum diyenleri verin yanıma 1 haftada ağzına tıkayım laflarını. Metabolizma kişiden kişiye değişiyor evet fakat bunun farkı 22 bin kişide yapılan araştırma neticesinde %4 olarak gözlemlenmiş :D yani keşke ahmet olsam ne güzel çok yiyor kilo almıyor ben az yesem kilo alıyorum veya çok yiyorum kilo alamıyorum gibi bir durum söz konusu değil.
Dediğiniz gibi herkes çok yediğini veya az yediğini sanıyor fakat kazın ayağı öyle değil.
Valla hocam öyle, geçen mantı yapmışlar tadı da çok güzeldi Allah var. Ancak kararlı olduğum için anca 1 tabak yedim normalde 3 tabak bile gomerdim :D kilo veremeyenler genelde burda kaybediyor. Bir yerden taviz verince devamı geliyor, bu da su içsem yarara dönüyor.

Sağlıksal bir sorun yok hocam çok şükür.

Hocam abartısız benim yediğimi normal bir insan yemiyordur. Var mı tavsiyeniz? Yatmadan önce şunu yap vs gibi.

Hocam vücut geliştirme değil de 2-3 seneye yakın boksla uğraştım. Sonra çok enerji harcıyorum herhalde diye onu da bıraktım.

Hocam fitnessa gitmeni öneririm, seni kütle arttırmaya yönlendirdiği için mecburen kilo alman gerekecek. Bir noktadan sonra kilo almak senin için çok basit olacağı benim gibi sürekli kilo al ver yapabilirsin.

Ben çocukluğumdan beri 3-4 kere kilo al ver döngüsü yaptım şu an geri verme sürecindeyim mesela.

Fitnesste çok hareketli olmadığın için yaktığın enerji de az olacaktır daha fazla kütle alacağını düşünüyorum.

Bir de yemek yeme hızını da arttır, 4 senelik yurt hayatımda benden hızlı yemek yiyen nadir insan gördüm. Bu da 2. Tabağı belki 3. Tabağı yemen için daha iyi bir fırsat olur.

Son düzenleme:
İyi Sosyaller. 26 yaşındayım ve kendimi bildim bileli (mecazen) sabit 50-55 kilo arasındayım. Ne yersem yiyeyim kilo bir türlü alamıyorum. Çok fazla yemek yiyorum hani pilav olsun makarna olsun genelde hiç eksik olmaz evde. Tavuk, balık, et aklınıza gelebilecek her şey. Sağlıksız şeylerde denedim Fast food, cips vs. ama ne yaparsam yapayım kilom ne 55'in üstüne çıkıyor, ne de altına iniyor. Tavsiyesi olan var mı? Doktorada gittim test tahlil vs yapılmıştı çok şükür kötü bir durumda yoktu. Hep metabolizman hızlı çalışıyordur dendi. Ama yok mu bunun bir çözümü? 26 yaşındayım, 1.84 boyum var. Tütün ürünü kullanıyorum, kola içiyorum günde 3-4 bardağa yakın. Alkol haftada - ayda 1-2 defa sadece. Yardımlarınızı bekliyorum.
Sigara insanın iştahını kapatır onu bırakmakla veya azaltmakla başlayabilirsin ama spor yapmadan kilo almaya çalışırsan yağlanırsın ve kötü bir görüntü oluşur kilo almak için tavsiyemde cici bebe bisküvi sütle beraber ve kuruyemişler kilo alımında çok faydalı olacak ve seni yormayacaktır.

Arkadaşlar yorumlar için sağ olun. Yani benimle aynı durumda olan, sonradan düzelen kişilerden tavsiye almak istedim. Yani hocam ben 55 kiloyum benim yediğimle sizin yediğiniz elbette aynı olmaz. Bana göre yemem içmem gayet normal. Ama dediğiniz gibi sigara, alkol, kola sanırım kilo almamı engelleyen en büyük etken. Bu arada diyetisyenede gittim bir süre. Ondan aldığım programıda harfiyen uyguladım. Aynı dediğiniz gibi işte ara öğünler de kuruyemiş, yulaf tarzı şeyler yazmıştı. Onunda bir etkisi olmamıştı. Halimden memnun değilim, ama bir açıdanda canım ne isterse yiyebiliyorum. Sadece beni gören herkesin bir deri bir kemik kalmışsın, hanım sana evde yemek vermiyor mu? Üflesem uçarsın, havada lodos var sakın dışarı çıkma vs demeleri çok canımı sıkmaya başladı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı