Kilo vermek için bildiğim kadarıyla; günlük almanız gereken kalorinin altında almanız gerekiyor, vücut günlük aldığını besinleri enerjiye dönüştürür ve eğer enerjiden fazla kalori var ise bunu yağ olarak depoluyor yanlış bilmiyorsam, eğer günlük harcadığınız enerjiden az kalori alırsanız vücut bu enerjiyi kaloriler yetmediğinden yağlardan almaya başlıyor ve bu şekilde yağ yakımı gerçekleşiyor. Yani hesapsız olarak normal yediğinizden daha az yemek yemek, hesaplı şekilde ise günlük almanız gereken kaloriyi öğrenip(bunu hesaplayan siteler var, doğru mu tam bilmiyorum ama bir ara Gokalaf'ı bunu gösterirken görmüştüm.) Daha sonra o kalorinin altında olan bir beslenme düzeni(yani sallıyorum günlük almanız gereken kalori 2000 ise bunu 1500'e düşürüyorsunuz.) İle kilo vermeyi denemek, koşu, spor, egzersiz tarzı şeyler ile fazladan bir enerji harcadığınız zaman daha fazla kaloriye ihtiyaç duyuluyor enerji olarak ve bu aldığınız kalorilerden bulunmaz ise yağlardan harcanıyor ekstra olarak bu şekilde kardiyo falan yaparak ekstra yağ yakmaya çalışabilirsiniz evde veya dışarıda.