Sizle hemen hemen benzer sorunları yaşadım yıllardır. Hala çok konuşkan birisi olmasam da eskiye nazaran toplum içinde daha rahat konuşabiliyorum. Hocam konuşacak konu bulman için o kişi ya da kişilerle ortak zevklere sahip olman lazım. Mesela film kültürün iyidir, filmler hakkında konuşursun, müzik kültürün iyidir müzik hakkında konuşursun. Tabi eğer film, müzik vs. alanlarda kendini geliştirmemişsen zor. Bu bir günde olacak konu değil. Ama mutlaka herkesle konuşabileceğin konu gündemdir. Günlük onedio, ekşi sözlük vs. sitelerden takip et gündemi. Hangi konuda eksiğin varsa o konuda videolar izle youtube'dan mesela siyaset olur, tarih olur vs. Youtube'da bilgilendirici kanallar var.
Ha senin sorunun eğer boş geyik muhabbet yapamamaksa o karakterle ilgili. Bende de o özellik yok bakıyorum bazıları aralarında ufak bir diyalog geçiyor gülme krizine giriyorlar. Tabi bu o kişiyle olan samimiyetle de alakalı ama ben her zaman daha ciddi duruyorum ortamlarda. Bu da çok iyi bir özellik değil.
Ama eğer sorununuz çekingenlikse, ya da sosyal fobiniz varsa bu da ayrı incelenmesi gereken bir konu. Bunun için mecburen bir uzmandan destek almanız lazım.
Bir de bir hobi edinmenizi tavsiye ederim. Bir müzik kursu olur, spor kursu olur. Maksat kendinizi geliştirmek. Hayatı dolu dolu yaşamak lazım. Anlatacağınız bir şeyinizin olmasını, konuşacak bir konunuzun olmasını istiyorsanız kendinizi geliştirmeniz lazım.