Nasıl para biriktirilir?

Pandemi döneminde zor, okul dönemi ben öğle yemeği harçlığımdan biriktiriyordum. Okulda evden götürdüğüm bisküvi tarzı yiyecekleri yiyordum. Damlaya damlaya göl olur misali.

Evde kullanılmayan eşya, aletleri letgodan satabilirsin. Bazen bir bakarsın hiç satılmaz diyeceğin şey satılıyor. Kutu oyunlarımı sattım, direksiyon setimi satacağım yakında kullanmıyorum.

Varsa çevrende sosyal medya işleriyle uğraşan arkadaşların, büyüklerin onlar ufak çaplı iş verebilir. Abim Ekim-Kasım aylarında bir iş vermişti, iyi getirisi vardı sonra işler kesatlaştı.

Bu şartlar altında ben 4-5 anca biriktirdim, geri kalanını da oturup konuşarak babam, abim tamamladı. Ben eski bilgisayarımın beni idare etmediğini, üniversitede dijital oyun tasarımı okuyacağımı ve bunun için daha geleceğe yönelik bir sistem gerektiğini söylemiştim.

Türlü türlü para biriktirme yolları var anlayacağınız hocam. Ne yap derseniz ben yaşıtlarıma, çevreme baktığımda herkes ticarete atılmış, al sat yapıyorlar kovalıyorlar bir şeyler.

Dışarı çıkmak için ailenden harçlık iste verirler. Bir şey almadan 1 2 saat dur eve dön. Böyle böyle birikmiş olur.

Dedemden harçlık olarak aylık ikizimle beraber 100 TL alıyoruz ama en son biraz fazla para aldığımdan dolayı nisana kadar para vermeyecek.

Hocam ne yazık ki ailem 2. el satışına karşı

2. 3. kez bir şey alınmasını istesen neyse diyeceğim hadi baban seni gerçekten hayata hazırlamak istiyorda, bunu ilk kez yapıyorsa biraz bu düşüncenin ve kalıbın altına saklanıyormuş gibi geldi bana.Bilmiyorum babandan ilk kezmi bir şey almasını istedin ? eğer yapacak bir şey yoksa mecbur çalışarak alman gerekiyor gibi.

Ben bir yerlerde çalıştığım dönemlerde parayı biriktiremiyordum doğru düzgün, savurganca davranıyordum biraz.O yüzden bu psikoloji hakkında fazla yorum yapamayacağım.Yani demek istediğim aslında nasıl para biriktirebileceğini sende biliyorsun bence ancak bunu pratiğe dökmek sabır ve tutum isteyen bir şey.Herkes yapamıyor.Bende dahil.Ha tabi şöyle bir şey var, paranın doğru düzgün değeri olduğu bir ekonomide olsa idik aldığın maaşın doğru düzgün bir miktarını giderlerine ayırarak geri kalan kısmını da hedefin için istikrarlı şekilde biriktirebilirdin.Temel ihtiyaçlarını yeterli olacak düzeyde karşılayabiliyor olman asıl önemli nokta burada.Yoksa para biriktirme işi insanı kanser eder.Özellikle de türkiye'de.

Son düzenleme:
Babanız çok doğru demiş bence. Hem kendi alın teriniz ile laptopunuza sahip olursanız kullanış hissiyatı daha güzel olur.

Ben aldığım her parayı kumbaraya atarak ve 3 ay çalışarak 3000-3500 gibi bir para biriktirmiştim 10. sınıftayken. 1 yıl bile sürmemişti biriktirmem.

Siteyi tanımadan önce dalga geçerler diye 21 yaptım ama 12 yaşındayım.

Kardeşim ben şahsen 13 yaşındayım amcamın elektrik dükkanında misler gibi haftalık 250 TL alıyorum ayda 1K para yapıyor akıllıysan devletin bursluluk sınavı var babam işten ayrıldığı için o sene girdim ve kazandım şu an halimiz vaktimiz yerinde ama her ay 350 TL beleşe geliyor devlet baba sağ olsun ayda 1350 TL para geliyor 1350. 6 8100 yapar ve RTX bir sistem toplarım ama 1650 Süper sistem + 144 Hz monitör + Steam'den bir sürü oyun alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…