Nasıl pilot olunur?

Birisi42

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Mars
Benim bildiğim iki yol var. Ya parayı basıp kursa gideceksin ya da Hava Harp okulundan mezun olacaksın. Peki diyelim Hava Harp Okulundan mezun oldum. Oradan THY gibi kurumlara başvuru yapabilir miyim? Yoksa savaş pilotu mu olmam gerekecek?

Ek olarak çok zor mu pilotluk işi? Yani sınavları, mülakatları falan. Parayı verip alınmamazlık falan olmasın.

@Jira @painkiller

Son düzenleyen: Moderatör:
Akademiden mezun olursan THY'ye eğitim ücreti 150 bin euro borçlu kalıyorsun maaştan kesiliyor. Ben de çok kafa yoruyorum bu konuya. Ya da 400 bin lirayı basıp eğitim alıyorsun. Ek olarak zor bir meslek can taşıyorsun sonuçta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim iki yol var. Ya parayı basıp kursa gideceksin ya da Hava Harp okulundan mezun olacaksın. Peki diyelim Hava Harp Okulundan mezun oldum. Oradan THY gibi kurumlara başvuru yapabilir miyim? Yoksa savaş pilotu mu olmam gerekecek?

Ek olarak çok zor mu pilotluk işi? Yani sınavları, mülakatları falan. Parayı verip alınmamazlık falan olmasın.

@Jira @painkiller

Gözlerinizin 0A 0 olması lazım diye biliyorum.

@Jira @painkiller
Zorunlu hizmet var askeriyede. Ayrıca daha zorlu sağlık testlerini geçmeniz lazım askeriye'de.

THK'da eğitimin bitmesine rağmen mezun edilmeme gibi haberler dönüyordu bir ara. Bazı öğrencilerden mezun olabilmeleri için sonradan ekstra para istenmiş galiba.

Pilot değilim ama YouTube üzerinde bir öğrenci pilotun kanalı vardı. Adı emre özel. Bakabilirsin orada sorduğun soruyla ilgili bir video vardı.

@Birisi42 Eğer savaş pilotu olacaksanız konuma göz atabilirsiniz.
Eğer normal uçak pilotu olacaksanız ya parayı basıp Özel Üniversite okuyacaksınız ya da Eskişehir Üniversitesi'ne gideceksiniz onun içinde ilk 1000'in içinde olmalısınız benim bildiğim.

@Birisi42 Üniversite sınavına çalışıp 100% Burslu Pilotaj bölümlerinden birini kazanmayı deneyebilirsiniz.
Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin ücretsiz programının ve vakıf üniversitelerinin burslu programlarının sıralamalarını aşağıya bırakıyorum. Bu bölüm sayısal puanıyla öğrenci alıyor.
20210822_195604.jpg
20210822_195620.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı