Sivil pilot nasıl olunur?

AK1NC1

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yazdığım gibi, sivil pilot nasıl olunur onu merak ediyorum. Nerede nasıl araştırsam da genel kesin bir bilgiye ulaşamadım. Bunların ücretsiz bir yoldan üniversiteden başlayıp gireceğim. Tüm sınavlar hakkında bilgi sahibi birisi varsa yardımcı olmasını diliyorum. Uçak pilotlarının en çok hangi türleri daha çok kazanır? Bunun hakkında ufak bilgi verirseniz memnuniyet duyarım.

Pilotaj bölümü okumalısın. Normalde yurt dışında normal bir vatandaş olarak derslerini alıp pilotluk belgesi alabilirsin. Tabii parasıyla. Pilotaj okuyup ücretsiz sınava girebiliyorsun diye biliyorum.

Ücretsiz Üniversite bildiğim kadarıyla kalmadı. Eskişehir'de vardı onu da kapatacaklarını duydum. Pilotluk eğitimi için binlerce Euro para harcayacak aileniz yoksa Türkiye şartlarında hayal.

Ya bu işin ehli değilim ama bence ünide pilotaj okuma ileride bi hastalığın çıkar (Allah bin kere korusun) direk mesleğinden olursun. Bence ilk önce başka bir meslek oku sonra THY’ye başvurabilirsin tabii ben o kadar adam akıllı bilmiyorum forumda pilot bi abimiz vardı onla konuş ismini bilmiyorum ama arkadaşlardan biri etiketler herhalde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı