Nasıl pilot olunur?

Meslek lisesinden alma yasağı kaldırıldı diye biliyorum. Şimdi meslek lisesi mezunu sınavda iyi bir puan alsa bile almıyorlar mı ?

Meslek lisesinden alma yasağı kaldırıldı diye biliyorum.
Eskiden hiç almıyordu. Ama şu an çok az sayıda alıyor yani. KHO galiba 3 kişi aldı galiba. HHO'da yoktu galiba aldığı. Yani alınabilir görünüyor fakat tercih edilmiyor sanırım.

Bence İngilizcenizi orta değil bayağı iyi bir seviyeye getirin. Özellikle konuşmanızı geliştirin. AÜ Pilotaj bölümü ilk 7500 gibi bir sıralamadan alıyor, eğer giremezseniz İngilizce fizik veya mühendislik bölümünü bitirip pilotluğu deneyebilirsiniz.

Forumda pilot diye aratınca insanlar hep 2 seçenek arasında kalmış ama gerçekten isteyen birisini bulamadım , böyle insanları alıp benim bizim gibi canı gönülden isteyenleri elemeleri zoruma gider

Peki yüksek puan alırsak girme şansımız yüksek olur mu ?
Yüksek puan demek sıralamada yukarıda olmak demektir. Her üniversitede olduğu gibi bunda da durum aynıdır. Puanınız ne kadar yüksekse şansınız o kadar yüksektir. HHO için soruyorsanız eğer, sonuçta her şey bittiğinde orada bir kurul toplanır ve son kararlar verilir. Meslek lisesi tercih edilmeyecek denilirse eğer sizi eleyebilirler. Bu eleme sağlıkta da olur, uçuşta da olur, sporda da olur veya sözlü mülakatta da olur. Yani meslek lisesi çıkışlı olmak durumu biraz zorlaştırır.

Kendilerince sebepleri olabilir ama bize at gözlüğü taktırılmış bir meslek tarafında ilerlememizi söylüyorlar çok yanlış 11. Sınıf olmasam derhal giderdim anadoluya şansım bahtım buymuş. Bu arada sizin gibi biriyle konuştuğum için çok teşekkür ederim

Bu arada sizin gibi biriyle konuştuğum için çok teşekkür ederim
En güzel teşekkür size faydalı mesajları beğenmektir unutmayın Ne demek, ne zaman isterseniz etiketleyerek sorabilir yazabilirsiniz. Elimden geldiğince destek olmaya çalışırım. Malum zorlu ve dolambaçlı bir süreç bu.

Valla daha bugün Hava Kuvvetlerin'den bir personel abiye sordum. Yok öyle bir şey meslek lisesi falan farketmiyor, puan önemli dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…