Nasıl PSU alınmalı?

Ayhankazgın14

Decapat
Bu konu hakkında bir bilgim olmadığı için yazıyorum aslında uzun bir süre almayacağım belki 1 yıl sadece merak ediyorum acaba walt hesabı nasıl yapılacak? Adını bile diyemiyorum :D her neyse acaba bilgisayar parçalarımdaki walt değerlerinimi toplayıp ona uygun bir şey mi almam gerekiyor mesela kullandığım ekran kartı 75walt işlemcim 73 anakartta 5,2 yazıyor resmi sitede bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim?

Bu konu hakkında bir bilgim olmadığı için yazıyorum aslında uzun bir süre almayacağım belki 1 yıl sadece merak ediyorum acaba walt hesabı nasıl yapılacak? Adını bile diyemiyorum :D her neyse acaba bilgisayar parçalarımdaki walt değerlerinimi toplayıp ona uygun bir şey mi almam gerekiyor mesela kullandığım ekran kartı 75walt işlemcim 73 anakartta 5,2 yazıyor resmi sitede bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim?
Hocam ben de pek bilgili değilim ama aldığınız sistemi buraya bütün parçaları ile bir konu olarak yazarsanız size güzel bir PSU vereceklerdir.

PSU'yu alacaksın, önce bir elinle tartıcaksın, şöyle rengine bakıcaksın, eline tıkır tıkır vurup içi boş mu dolu bakıcaksın...

İncelemelerden watt değerine bakın, işlemci ve ekran kartının watt değerlerini toplayın, mesela 300W ediyor diyelim. 12V kanalından en az 400W veren bir PSU tercih edin.

Bileşenlere göre alınır. İleride yükseltme düşünüyorsanız, bu da hesaba katılır.

Anakart: Intel H55(çöp
Ekran kartı: ASUS Radeon R7 240.
İşlemci: Intel(r) Core(tm) i5 CPU 650 @ 3.20GHz 3.20 GHz.

Bileşenlere göre alınır. İleride yükseltme düşünüyorsanız, bu da hesaba katılır.

Eyvallahda bileşenlerin hangi özelliklerine göre takılır watt oranları toplanıp ona göremi alınıyor.

İncelemelerden bilgi edinebilirsiniz. Ben bir güç kaynağı almak istemiştim. Eski bilgisayarım için. 350W High Power aldım lakin biraz risk aldım açıkçası çünkü hiçbir yerde incelemesi yoktu. Ama aldığım zaman çok mutlu olmuştum. Elime aldım, cidden ağır. Memnunum ben mesela.

Gerçi siz güç kaynağı alırken benim gibi yapmayınız. Bakman gerekenlerden birisi önce marka. Daha sonra model.

İncelemelerden bilgi edinebilirsiniz. Ben bir güç kaynağı almak istemiştim. Eski bilgisayarım için. 350W High Power aldım lakin biraz risk aldım açıkçası çünkü hiçbir yerde incelemesi yoktu. Ama aldığım zaman çok mutlu olmuştum. Elime aldım, cidden ağır. Memnunum ben mesela.

Gerçi siz güç kaynağı alırken benim gibi yapmayınız. Bakman gerekenlerden birisi önce marka. Daha sonra model.

Nasıl yani ağırlığı etki ediyor mu yoksa dalgamı geçiyorsun?

Nasıl yani ağırlığı etki ediyor mu yoksa dalgamı geçiyorsun?
Şunu demek istedim. Tam kesin bir durum değil ama bir güç kaynağının ağır olması iyi bir şey. Aslında biraz da olsa bu kalite göstergesidir. Bundan dedim. Cidden bir ara Hadron PSU kullanıyordum. Şimdi High Power PSU kullanıyorum ve High Power PSU çok daha küçük olmasına rağmen daha ağır.

Ama dedikleri gibi, 12V kanalı, korumaları... Bunlar en önemlisi.

Nasıl PSU alınırdan ziyade, bu ürün segmentinde hangi markalara öncelik vermeliyiz.? Hangilerinden kaçınmalıyız.? Bu konuda öneriye açığım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı