Nasıl serinleyebilirim?

phinXx

Hectopat
Arkadaşlar şu an evdeyim ders çalışmam lazım ama hava o kadar sıcak ki konsantre olamıyorum. Nasıl serinlerim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Vantilatör, klima ve soğuk duş harici yapacak bir şey yok galiba.
Soğuk duş sonrasi ortam sizin vucut sıcaklığınızdan yüksek olduğu için hissedilen anlamında daha fazla terlemez misiniz? En azından ben bu sebeple kış mevsimi ılık, yaz mevsiminde sıcak suyla duş alıyorum. Yaz mevsiminde ne zaman soğuk suyla duş alsam 10 dk sonra terlemeye basliyorum.

Hava o kadar sıcakken bir de duşta sıcak suyla duş alamam duşta bile terliyorum o yüzden yazları her gün musluğu en sağa getirip en soğuk suyla 5 dk yıkanıyorum. Serinlemek için yapıyorum duştan sonra kurulandığım için bir değişiklik olmuyor. 10 dk sonra yine terliyorum haklısınız ama sıcak suyla alsam da bir şey değişmeyecek gibi denize girmek gibi düşünün çıktıktan sonra donuyorsunuz bir 5 dk sonra yine terliyorsunuz ama ferahlıyorsunuz.

Hocam saçma gelecek ama bazı fikirlerim var:
Soğuk duş alın (varsa küvet.)
Sorun olmayacaksa şortla kalın.
Klimaları aç ve pencereleri kapat.
Soğuk su iç.
Saçınızı soğuk suyla nemli bırakın ama hasta olma ve defterin ıslanma riski bulunuyor.
Ben olsam en mantıklı seçim kıyafetleri azaltmak.
Yakınınızda dondurulmuş nesne bulundurursanız ve bir kısmınız kendisi ile temasta kalırsa bu da terlemeyi önler.

Saçma değil ki hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…