Nasıl sosyal olunur?

Hayatın tadını çıkarmak saçma sapan kişilerleyse herkesin kendi bileceği iş. Okulda ki tiplerin genel yapısı dediğim gibidir.

Herkesin yapısı farklıdır. Genelleme yapmanız pek doğru sayılmaz. Saçma sapan kişiler diyorsunuz ama bu arkadaşımız hiç birini yaşayamıyor öyle basit gelip gidemez illa ki bir çevresi olur güvendiği insanlar olur gemi tek başına yürümez. Şöyle düşün okuldan geliyorsun halini soran yok evdesin halini soran yok kimse seni merak etmiyor böyle bir hayat mı olur?

Dostum, arkadaşların dediği gibi özgüvenli ol çevreye adapte olmaya çalış ve sportif etkinliklere hiç değilse katıl illa ki bir yeteneğin vardır ve onu yapıp gözde olursun herkesle konuşmaya başlarsın. Ufak tefek şeyler bunlar bir tanesini yap gerisi gelir zaten

Sınıfında ya da okulda daha önce konuştuğun konuşmadığın fark etmez ama sana göre konuşabileceğin biri varsa arada konuşarak iletişimini geliştirebilirsin. Örnek günaydın, naber gibi gibi. Basit şeyler aslında sosyallik değil daha çok rahatlıkla ilgili özgüven yani.

Mesajımı doğru anladığını sanmıyorum, tekrar okumanı tavsiye ediyorum. Genellemeyi okul için yaptım, her okulda illa ki zorbalar, tacizci kişiler vardır. Çevresi olmasın demiyorum, çevreyi doğru dürüst kişilerle yapılandırsın diyorum. Önüne gelenle arkadaşlık dostluk kursa hayatı dediğin gibi değil daha beter olur.

Muhtemelen benim şimdiki yaşıtlarımla çok ortak yönüm olmadığı için olabilir. Futbol izlemem, dizi izlemem, bilgisayar oyunu oynamam.

Muhtemelen benim şimdiki yaşıtlarımla çok ortak yönüm olmadığı için olabilir. Futbol izlemem, dizi izlemem, bilgisayar oyunu oynamam.
Futbol izlemiyorsanız, Basketbol izleyin. Dizi izlemiyorsanız , film izleyin. Bu tarz benzer şeyleri yaparak ortak noktalarınızı bulabilirsiniz ama ortak nokta da bunlar olmuyor elbet sadece illa ki zevkler tatlar da bir ortak yöndür örneğin; burcunuz, sevdiğiniz renk, doğduğunuz ay bunlar bile ortak yöndür.

Kilo problemi veya kıyafet düzenin de öz güven eksikliği yaratabilir eğer bunlarda sorun yoksa sosyalleşecek başka yerler arayın (spor kulüpleri vs.) İllaki birini bulursunuz.

Hocam adam arkadaşım yok diyor illa ki iyi kötü biriyle arkadaş olup gerçek yüzünü görür yani burda seçim yapabilecek durumda mı diye sormak lazım bence ki okul dışında arkadaş bulacak yer yok zaten. Bir de mahallede bulur.

Bu konuda daha önce açılmış 6-7 başlık daha var. Umarım bu yazdığımı bütün kardeşlerim görür. Her şeyden önce özgüvende bitiyor bu sosyalleşme işi, bu yüzden sen kendini çözmelisin, burdaki insanlar senin neden sosyal olamadığını anlayamaz. Özgüvenin düşükse neden düşük olduğunu bir düşün. Örneğin dış görünüşünden dolayı mı? Yoksa küçüklükten beri böyle misin. Önce bir bunu anla. Şunu da unutma kimse tam anlamıyla sosyal değil. Veya sosyal olan herkes tam anlamıyla sosyal bir insan değil. Şuanda senin gibi olupta zamanla sosyal ortamlara karışan çok insan var. Dediğim gibi özgüven işi bu, yazıldığın spor salonunda kendine bir arkadaş bulmak. Veya okulda hocanın yerinizi değiştirdiğinde yanındaki kişiyle samimiyet kurabilmek. Her biri için özgüven gerekiyor. Bu özgüveni kazanmak için ufak şeylerle başla. Ben senin yaşlarındayken yoldan geçenlere bildiğim adresleri sorardım. Halbuki biliyordum ama yinede sırf özgüven antrenmanı olsun diye adamı durdurup abi şu adres nerde gibi sorular sorardım. Hemde bu şekilde bir kaç kişiyle ayaküstü sohbetimde oldu bunlar güzel şeyler dene, hayatında bir daha görmeyeceksin çoğu insanı, şuanki sıra arkadaşlarını lise bittiğinde hayatında bir daha göremeyeceksin belkide, benim öyle oldu. 66 kişiydik biz sınıfta tabi her sene gelen oldu giden oldu ama şuan görüştüğüm 2 kişi var onlarla da senede 3-4 defa hal hatır sormaca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…