Nasıl tekne alınmalı?

UserHakan

Hectopat
Makaleler
12
Yer
Mars
Merhabalar. Seneye bir sürat teknesi tarzında birşey almak istiyorum. Ama karar veremedim ve çok bulamıyorum. Çokta anlamam. Sizden bir yardım istiyorum. Kriterlerim şunlar;

Motoru ile beraber
Orta boyut
30.000 TL'yi geçmeyen
Orta hızlı veya hızlı
Direksiyonlu

Yani genel olarak bunlar. Sizden bir tercih bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

O bütçede "sürat" teknesi alamazsın. 2. elde o bütçenin yarısına (12-15 bin civarı) 5 metreye kadar polyester ya da 4-4.5 metreye kadar fiberglass iyi kondisyonda tekne bulabilirsin. Motoru da 2. el alman lazım ama açıkçası 2. elde deniz motoru alırken yanında bilen birinin olmasını tavsiye ederim, o motorların azımsanmayacak kadar bir kısmı denizin dibini görmüş oluyorlar. Tecrübeyle sabit... 2. elde deniz motorları 9.9 beygir civarında o fiyatlarda (15 bin) bulunur. 25 beygir ve üzeri olanlar ya çok eskimiş ve masraf çıkaracak motorlardır ya da bahsettiğim durumu yaşamış olanlardır.

Sürat teknesi işinden vazgeçersen ufak (4.5 - 5 metre kadar) polyester/fiber glass bir tekne ve 9.9 beygirlik uzun şaft deniz motorunu 2. elde alabilirsin. Buna ruhsat dahil değil, 9.9 beygir üzerinde bir motor alacaksan da denizcilik ehliyeti gerekiyor. Direksiyon konusunda bir şey diyemem, araştırman ve kayalara çarptığı tekneyi ya da denize düşürdüğü motoru satmaya çalışacaklardan uzak durman lazım.

Asla öğrenemediğim İngilizce dilinde ww2 pt boat diye geçen, ikinci dünya savaşına ait satılık tekneler var. Eğer ileride nasip olurda bir tanesine sahip olabilirsem, sanırım kendimi çok şanslı sayacağım. Bakın, bu sitede detaylı resimleri falan var büyüleyici. Sizce bu tekne nasıldır?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı