Çözüldü Nasıl Türkçe klavye yapabilirim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

atakantoktas

Hectopat
Daha fazla  
sdsd.png

Arkadaşlar merhaba, sadece nasıl Türkçe yapabilirim? Dil ayarlarından silmeme rağmen diğer dilleri böyle gözükmekte. Teşekkürler.

Çözüm
Fixlemeyi sonunda başardım. Çözüm:
Başlat'a basın ve PowerShell'de arama yapın.
Sağ tıklatın sonra yönetici olarak çalıştır.
Aşağıdaki komutu yapıştırın ve enter tuşuna basın:
$Userlanguage = New-winuserlanguagelist en-us
Bundan sonra, aşağıdaki komutu yapıştırın ve enter tuşuna basın:
Set-winuserlanguagelist $userlanguage
Yeniden başlatıldıktan sonra, tercih edilen diller altında yalnızca İngilizce (ABD) klavye düzeni olacaktır. Lütfen diğer Türkçe klavye düzenini tekrar ekleyin.
Sildikten sonra bilgisayarı yeniden başlattın mı? Belki o tip bir şey gerekiyordur.
Ayarlar > Zaman ve Dil > (solda) Dil kısmından kaldırmışsındır umarım. Güncel sistemlerde o şekilde yapılıyor. Önceden denetim masasından yapılıyordu.

Kapatıp açtım fakat sildikten sonra yukarıda da gözüktüğü gibi yerel ayar hatası veriyor. Dil tercihlerinde sadece Türkiye Türkçe gözükmekte.

İşte bu yüzden oraları ellemiyorum artık. Eklerken sorun yok ama sonrasında neler neler oluyor. Oradan kaldırmak dışında çözüm bilmiyorum ben. O da bende tam olarak işe yaramadı hiçbir zaman. Xbox Game Bar Rusça falan olmuştu mesela.

Fixlemeyi sonunda başardım. Çözüm:
Başlat'a basın ve PowerShell'de arama yapın.
Sağ tıklatın sonra yönetici olarak çalıştır.
Aşağıdaki komutu yapıştırın ve enter tuşuna basın:
$Userlanguage = New-winuserlanguagelist en-us
Bundan sonra, aşağıdaki komutu yapıştırın ve enter tuşuna basın:
Set-winuserlanguagelist $userlanguage
Yeniden başlatıldıktan sonra, tercih edilen diller altında yalnızca İngilizce (ABD) klavye düzeni olacaktır. Lütfen diğer Türkçe klavye düzenini tekrar ekleyin.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı