Nasıl vatansever olurum?

Ya para alırken nasıl? YA - PA - CAK ya da o parayı az alacak.

Atatürk olayını pek anlamadım ama sana şunu söyleyeyim. Atatürk'e saygı duymak zorundasın sevmek zorundasın çünkü o olmasa sen şu an emin ol hayatta olmazdın. Böyle devam et. Kötü bir zincirin bir çürük halkası ol. Ama izin vermeyeceğiz bu zincire merak etme. Vatansever olmak için savaşmaya gerek yok. Milli sorumluluklarını yap yeter.

Sen vatanseverliği tamamen yanlış anlamışsın Türkiye gibi şanlı bir tarihe sahip ülkenin (osmanlıyı ve daha önceki devletlerimizi de dahil ediyorum.) Hayranı olmayacakta kimin olacak. Ayrıca sabah bayrak sallayıp akşam iPhone 12'ye sövebilir bu yönetimin yanlış kararları ve adımları sonucu doğan şeyler. Ayrıca merak ediyorum yurt dışına çıktığın zaman eğer bir baltaya sap olamazsan kimin seni işe alacağını düşünüyorsun? O kadar kolay değil gurbete gitmek.

Hocam bir baltaya sap olur muyum bilmiyorum ama en azından çabalıyorum. İngilizce ve C++ yazılım dilini öğrenmeye çalışıyorum. Bir baltaya sap olamazsam beni işe almazlar bunu ben de biliyorum ancak söylediğin için çok teşekkür ederim.

Yine ülke olarak enerjimizi boşa harcıyoruz. Hangi milletten olursanız olun, önce insan olun yeter.

Bence en önemli nokta yaşadığın yer hakkındaki düşüncelerin.
Eğer sen kendini buraya ait hissediyor, burada iyi şeyler yaşıyor ve kalbinin buraya ait olduğuna inanıyorsan işte o zaman fedakarlık yapman gerekebilir.
Yaşadığın ortamdan memnun musun?
Yaşadığın yer için kendinden feda edebilecek sebeplerin var mı?
Kendini buraya ait hissediyor musun?

Hepimizin doğduğumuz yere az çok bir borcu olduğu aşikar. Ama hepimizin hayatta kalma gibi bir amacı olduğu da aşikar. Seni en iyi hayatta tutacak yerde yaşamayı istemek hakkındır. Bunun için çabalayabilirsin ama doğduğun yeri unutmaman lazım.

Belki sende Türkiye'yi daha iyi hâle getirecek gücün yoktur. Dert etme elbet o güce sahip kişiler var. Yurtdışına çıktığın zaman onlara irili ufaklı maddi, manevi yardımda bulunman yeterli. Mesela ülkede bilimi yaygınlaştırmaya çalışan Bebar Bilim'e YouTube'da üye olabilirsin. (Ufak bi' reklam oldu gibi.)

Hem ülkene borcunu ödersin hem de istediğin hayata bir adım daha yaklaşırsın. Ülkeyi kurtaran olmanız gerekmez. Ülkeyi kurtaranın o hâle gelmesinde az çok emeğiniz olsa yeter. Bu bakış açısı senin için daha iyi olur @348606.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…