Nasıl vatansever olurum?

Bu nasıl düşünce ya? Sırf gururundan falan mı bina yapmayacak yani? Mallar pahalı geliyor, uyduruk koyuyor. Böyle böyle Türkiye de savunulmaz arkadaşlar, ülke berbat ve iyice berbatlığa gidiyoruz. Yani hiç demeyin ülkeni geliştir diye, ne yapabiliriz ki? İmkan tanısalar beeeellki yapılır.

Ya para alırken nasıl? YA - PA - CAK ya da o parayı az alacak.
 
Merhaba. Atatürk'ün kişilik özelliklerini ayrı ayrı inceliyorum. Biri de bu. Ama bana saçma geliyor. Şu fikrim dolayısıyla."LAN şansa bala Türk doğmuşuz, gavur da doğabilirdik."diyorum. Dini inançlarımın bu konuyu değiştiremeyeceğini düşünüyorum. Sonuçta Allah varsa gavurları da o yaratıyor. Bizi kutsal sınıf olarak seçmiyor ya. Bu düşüncem dolayısıyla Vatan'ımı sevemiyorum. Tabi severim türkiyemi fakat Vatan'ı adına fedakarlık yapacak kadar değil şu an. Sizce nasıl sevebilirim? Kafamda bitirmem gereken bir sorgulama mı sizce?

Atatürk olayını pek anlamadım ama sana şunu söyleyeyim. Atatürk'e saygı duymak zorundasın sevmek zorundasın çünkü o olmasa sen şu an emin ol hayatta olmazdın. Böyle devam et. Kötü bir zincirin bir çürük halkası ol. Ama izin vermeyeceğiz bu zincire merak etme. Vatansever olmak için savaşmaya gerek yok. Milli sorumluluklarını yap yeter.
 
Ya milliyetçi oluyorsa olsun ama hası olsun. Gün içinde elinde bayrakla gezip, akşamleyin iPhone 12'nin fiyatına bakarken ülkeye sövmeyecek. Adsm yukarıda vatansever olmak istiyorum dedi ben de Türkiye gibi bir ülkeye değmez dedim. Kafasına silah doğrultmuyorum, istiyorsa olsun.

Sen vatanseverliği tamamen yanlış anlamışsın Türkiye gibi şanlı bir tarihe sahip ülkenin (osmanlıyı ve daha önceki devletlerimizi de dahil ediyorum.) Hayranı olmayacakta kimin olacak. Ayrıca sabah bayrak sallayıp akşam iPhone 12'ye sövebilir bu yönetimin yanlış kararları ve adımları sonucu doğan şeyler. Ayrıca merak ediyorum yurt dışına çıktığın zaman eğer bir baltaya sap olamazsan kimin seni işe alacağını düşünüyorsun? O kadar kolay değil gurbete gitmek.
 
Lütfen sizi de dışarı alalım haklısınız gerçekten çok haklısınız.



(!)
Ee, haksız mıyım? Bak kendin de söyledin Türk milleti beleşçiliğe kaçıyor diye. Sosyal medyada milliyetçilik yapmaya gerek yok. Bu ülkenin çoğu şeyi (hatta her şeyi) kötü, kendi hayatınızı kurtarın. :)
 
Sen vatanseverliği tamamen yanlış anlamışsın Türkiye gibi şanlı bir tarihe sahip ülkenin (osmanlıyı ve daha önceki devletlerimizi de dahil ediyorum.) Hayranı olmayacakta kimin olacak. Ayrıca sabah bayrak sallayıp akşam iPhone 12'ye sövebilir bu yönetimin yanlış kararları ve adımları sonucu doğan şeyler. Ayrıca merak ediyorum yurt dışına çıktığın zaman eğer bir baltaya sap olamazsan kimin seni işe alacağını düşünüyorsun? O kadar kolay değil gurbete gitmek.
Hocam bir baltaya sap olur muyum bilmiyorum ama en azından çabalıyorum. İngilizce ve C++ yazılım dilini öğrenmeye çalışıyorum. Bir baltaya sap olamazsam beni işe almazlar bunu ben de biliyorum ancak söylediğin için çok teşekkür ederim.
 
Merhaba. Atatürk'ün kişilik özelliklerini ayrı ayrı inceliyorum. Biri de bu. Ama bana saçma geliyor. Şu fikrim dolayısıyla."LAN şansa bala Türk doğmuşuz, gavur da doğabilirdik."diyorum. Dini inançlarımın bu konuyu değiştiremeyeceğini düşünüyorum. Sonuçta Allah varsa gavurları da o yaratıyor. Bizi kutsal sınıf olarak seçmiyor ya. Bu düşüncem dolayısıyla Vatan'ımı sevemiyorum. Tabi severim Türkiyemi fakat Vatan'ı adına fedakarlık yapacak kadar değil şu an. Sizce nasıl sevebilirim? Kafamda bitirmem gereken bir sorgulama mı sizce?

Bence en önemli nokta yaşadığın yer hakkındaki düşüncelerin.
Eğer sen kendini buraya ait hissediyor, burada iyi şeyler yaşıyor ve kalbinin buraya ait olduğuna inanıyorsan işte o zaman fedakarlık yapman gerekebilir.
Yaşadığın ortamdan memnun musun?
Yaşadığın yer için kendinden feda edebilecek sebeplerin var mı?
Kendini buraya ait hissediyor musun?
 
Hepimizin doğduğumuz yere az çok bir borcu olduğu aşikar. Ama hepimizin hayatta kalma gibi bir amacı olduğu da aşikar. Seni en iyi hayatta tutacak yerde yaşamayı istemek hakkındır. Bunun için çabalayabilirsin ama doğduğun yeri unutmaman lazım.

Belki sende Türkiye'yi daha iyi hâle getirecek gücün yoktur. Dert etme elbet o güce sahip kişiler var. Yurtdışına çıktığın zaman onlara irili ufaklı maddi, manevi yardımda bulunman yeterli. Mesela ülkede bilimi yaygınlaştırmaya çalışan Bebar Bilim'e YouTube'da üye olabilirsin. (Ufak bi' reklam oldu gibi.)

Hem ülkene borcunu ödersin hem de istediğin hayata bir adım daha yaklaşırsın. Ülkeyi kurtaran olmanız gerekmez. Ülkeyi kurtaranın o hâle gelmesinde az çok emeğiniz olsa yeter. Bu bakış açısı senin için daha iyi olur @348606.
 

Geri
Yukarı