JavaScript Nasıl ve nereden öğrenilir?

Menemen54

Picopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Evde bilgisayar başında JavaScript öğrenmek istiyorum, ancak nereden ve nasıl başlayacağımı pek bilmiyorum.

Öğrenmek istememin sebebi şu: 5-6 ay önce Discord üzerinden YouTube videoları izleyerek basit bir bot yapmaya çalışıyordum. Ancak JavaScript hakkında hiçbir bilgim olmadığı için izlediğim videolarda anlatılanları aynı şekilde uygulamam rağmen istediğim gibi bir bot yapamadım. Şimdi can sıkıntısından dolayı tekrar bu projeye devam etmek istiyorum, fakat önce JavaScript'i öğrenmem gerektiğini fark ettim. Daha önce herhangi bir yazılım diline aşinalığım yok, yani bilgim tamamen sıfır. Bu yüzden biraz zorlanacağımı düşünüyorum, ancak yine de bu konuda ilerlemek ve başarmak istiyorum.

Not: Bunu tamamen eğlence amaçlı yapmak istiyorum, yani profesyonel bir şey yapmayacağım. Ayrıca, kullanacağım site vs. tamamen ücretsiz olması ve Türkçe dil desteği bulunması benim için daha iyi olur. İngilizce seviyem ideal düzeyde olsa da, Türkçe olması benim için daha güzel olur.

Evde bilgisayar başında JavaScript öğrenmek istiyorum, ancak nereden ve nasıl başlayacağımı pek bilmiyorum.

Öğrenmek istememin sebebi şu: 5-6 ay önce Discord üzerinden YouTube videoları izleyerek basit bir bot yapmaya çalışıyordum. Ancak JavaScript hakkında hiçbir bilgim olmadığı için izlediğim videolarda anlatılanları aynı şekilde uygulamam rağmen istediğim gibi bir bot yapamadım. Şimdi can sıkıntısından dolayı tekrar bu projeye devam etmek istiyorum, fakat önce JavaScript'i öğrenmem gerektiğini fark ettim. Daha önce herhangi bir yazılım diline aşinalığım yok, yani bilgim tamamen sıfır. Bu yüzden biraz zorlanacağımı düşünüyorum, ancak yine de bu konuda ilerlemek ve başarmak istiyorum.

Not: Bunu tamamen eğlence amaçlı yapmak istiyorum, yani profesyonel bir şey yapmayacağım. Ayrıca, kullanacağım site vs. tamamen ücretsiz olması ve Türkçe dil desteği bulunması benim için daha iyi olur. İngilizce seviyem ideal düzeyde olsa da, Türkçe olması benim için daha güzel olur.
Hocam herkesin öğrenme biçimi farklıdır. Python öğrenmeye başladığımda, ne kadar video izlesem de konuları tam kavrayamıyordum. Neyse ki o sırada ChatGPT çıktı ve onunla birlikte kod yazmaya başladım. ChatGPT'nin yazdığı kodları okuyup anlamaya çalıştım, anlamadığım kısımları ise tekrar ona sorarak ne işe yaradıklarını öğrendim. Telegram botu yaptırarak başlamıştım ben de bu işlere. Bu yöntem sayesinde kendimi geliştirdim. Açıkçası proje yaparak öğrenmek benim için en iyi ve kalıcı yöntem oldu size de bunu tavsiye ederim.

Edit: Daha ilk başlarda kütüphanelerin ne olduğunu ve ne işe yaradığını dahi bilmiyordum. Örneğin, her şey "import ne işe yarıyor?" diye sormamla başladı. Zamanla kütüphaneler hakkında daha fazla bilgi edindim. Bir projeye başlamadan önce ise her zaman, "Aklımda ... gibi bir proje var, bunun için Python'da hangi kütüphaneleri önerirsin?" gibi sorular sorarak ilerledim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı