Merhaba, ben 15 yaşındayım ve bir arkadaşımla yazilimcılığa başliyacagiz. Hedefimiz web sitesi olusturup satmak. Nereden baslamaliyiz hiç bilgimiz yok. Son olarak 1 web sitesi kac Türk lirasına satılıyor?
Bu konuda bilgim yok ancak yazılımcılığa daha yeni başlayacaksın anladığım kadarıyla. Yazılımcılığı öğrendikten sonra onuda yapacaksın sonuç olarak kodlama ile yapılıyor. Yani şu anda buradan sana nasıl bir bilgi sağlanır bilemiyorum.
Merhaba, ben 15 yaşındayım ve bir arkadaşımla yazilimcılığa başliyacagiz. Hedefimiz web sitesi olusturup satmak. Nereden baslamaliyiz hiç bilgimiz yok. Son olarak 1 web sitesi kac Türk lirasına satılıyor?
Sunucu kiralamadan bahsediyorsunuz herhalde maliyeti fazla yaşınızda küçük hiç uğraşmayın en güzeli.
Site için kodlama bilgisi gerekir domain ve host için link almanız gerek.
Önce başlayın, ürün oluşturabilir hale gelin, fiyatlandırma için piyasa araştırmasına sonra başlarsınız. Aceleniz yok. 1 ayda yazılım öğrenip site satacak hale gelmeyeceksiniz.
Yazılımcılık parası için yapılacak bir meslek değil. Psikolojiniz bozulur, kafayı yersiniz. Günde en az 4-5 saatimi harcayarak 4-5 ayımı verdiğim bir çok projem var, bir çoğundan gram kuruş dahi kazanmadım. İşe para gözüyle bakmamalı. Sektörde rakip oldukça fazla, para kazanabilmek için ya onlarda olmayan bir özellik sunmalı yada onlardan daha ucuza satmalı. Onlarda olmayan bir özellik sunmak için ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübe gerek, o da min. 3-4 yıl demek veya onlardan ucuza satması gerek, para için başlayan birisi de rakiplerinden ucuz satmak istemez.
Öncelikle HTML - CSS yüzeysel öğrenmeni öneririm. Daha çok sayfada HTML etiketlerinin nasıl yerleşeceğini ve CSS ile nasıl seçebileceğini öğrenebilsen çok güzel olur.
Daha sonra React öğrenmeni öneririm. Doğrudan JavaScript öğrenmek yerine React ile yeterli derecede kullanabileceğin bir JavaScript kullanacaksın.
React JavaScript ile HTML etiketlerinin etkileşimini aşırı kolaylaştırıyor. Bir artısı bu. Daha birçok süper artısı var.
Daha sonra da Ant Design component öğrenirsen süper olur. Böylelikle hazır bir sürü bileşeni sayfa yerleştirmek çok kolay olacak.
HTML ve CSS kullanarak kendinde güzel component yaparsın ama hızlıca kullanabilrisin diye Ant Design önerdim. Birde o kısım Front-end aslında. Bayağı zor.