Nasıl web sitesi yapılır?

Nereden baslayabilirim ve hangi uygulamaları indirmeliyim?
Öncelikle ne geliştirmek istediğinize karar verin. Yolun başındayken şunu söyleyeyim, gerçekten güzel paralara ulaşmak istiyorsanız rahat 4-5 yılınızı vermeniz gerek. Geliştirmek istediğiniz şeye karar verin, o şey hakkında araştırma yapın, programlama dillerini öğrenin, sonra en temelinden ders videoları izleyerek başlayın.

Aslında günümüzde bir çok insan yazılım bilmiyor, "yazılım bildiğini zannediyor". Yazılım işine para gözüyle bakılabilir fakat başlangıçta tek amaç para olmamalı. 2. senesi dolmadan pes ederler, çevremde bir çok tanıdığım var öyle. Yazılım gerçekten para için yapılacak bir iş değil. 3-4 saat çalışıp arkası kırık bir noktalı virgül yüzünden 1 saat yazım hatası aramak gerçekten hoş bir durum değil. 2-3 yıl çalışır, en azından elle tutulabilir birkaç proje sunar, basit 2-3 iş tecrübesi olur, o zaman gerçekten yazılıma para gözüyle bakabilir. Ben para yok demiyorum, gerçekten çok para var fakat sektör kurt kaynıyor. O kurtların arasından sıyrılmak için de en az o kurtlar kadar zeki ve kurnaz bir avcı olmak gerek.
Günümüz ekonomisi yüzünden maalesef herkes paraya bakmak zorunda.

Aslında günümüzde birçok insan yazılım bilmiyor, "yazılım bildiğini zannediyor". Yazılım işine para gözüyle bakılabilir fakat başlangıçta tek amaç para olmamalı. 2. senesi dolmadan pes ederler, çevremde birçok tanıdığım var öyle. Yazılım gerçekten para için yapılacak bir iş değil. 3-4 saat çalışıp arkası kırık bir noktalı virgül yüzünden 1 saat yazım hatası aramak gerçekten hoş bir durum değil. 2-3 yıl çalışır, en azından elle tutulabilir birkaç proje sunar, basit 2-3 iş tecrübesi olur, o zaman gerçekten yazılıma para gözüyle bakabilir. Ben para yok demiyorum, gerçekten çok para var fakat sektör kurt kaynıyor. O kurtların arasından sıyrılmak için de en az o kurtlar kadar zeki ve kurnaz bir avcı olmak gerek.

En sinir bozucu şey noktalama hatası.

Öncelikle ne geliştirmek istediğinize karar verin. Yolun başındayken şunu söyleyeyim, gerçekten güzel paralara ulaşmak istiyorsanız rahat 4-5 yılınızı vermeniz gerek. Geliştirmek istediğiniz şeye karar verin, o şey hakkında araştırma yapın, programlama dillerini öğrenin, sonra en temelinden ders videoları izleyerek başlayın.

Hocam programlama dillerini nereden öğrenebilirim ve Max kac ay alır?

Hocam programlama dillerini nereden öğrenebilirim ve Max kac ay alır?
Ben yaklaşık 4 yıldır PHP ile web geliştiriyorum. Kazandığınız para kaç diye sorarsanız, toplasanız 5 haneli sayılara ulaşmadı henüz. Programlama dillerini YouTube'dan temelini atarak, kalanını yabancı makale araştırarak ve devamlı GitHub'da paylaşılan open-source projeleri indirip kendiniz öğrenmeye çalışarak tam anlamıyla öğrenebilirsiniz. Yıl değil, ay olarak soruyorsanız, valla bi' rahat 24 ayı var.

En sinir bozucu şey noktalama hatası.
Sinirden ağlayacak durumlara geldiğimi hatırlarım :)

Ben yaklaşık 4 yıldır PHP ile web geliştiriyorum. Kazandığınız para kaç diye sorarsanız, toplasanız 5 haneli sayılara ulaşmadı henüz. Programlama dillerini YouTube'dan temelini atarak, kalanını yabancı makale araştırarak ve devamlı GitHub'da paylaşılan open-Source projeleri indirip kendiniz öğrenmeye çalışarak tam anlamıyla öğrenebilirsiniz. Yıl değil, ay olarak soruyorsanız, vallahi bi' rahat 24 ayı var.

Sinirden ağlayacak durumlara geldiğimi hatırlarım :)

Para hiç onemli değil sadece yazılım ve web sitesi yapmayı öğrenmek istiyorum.

Hem yazilim gelistirmeyi hem de piyasayi ogrenmelisiniz. Ortaya cikardiginiz yazilimin maliyetini ve piyasa degerini kendiniz hesaplayacak seviyede donanimli olmadiginiz muddetce para kazanamazsiniz.

Ayrica 15 yasinda sifir bilgisi olan bir grup kisinin yakin zamanda bu isten profesyonel seviyede para kazanmasi da hayalperestlik, derslerinize calisip iyi bir universiteye yerlesin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı