Nasıl yabancı dil öğrenilir?

Makaleler
14
Daha fazla  
Bu konuda kafam çok karışık. Rusça öğrenmek istiyorum. Birisi diyor ki kursa git orada öğretirler. Diğeri diyor ki kursta gerçekten bir şey öğretmiyorlar. Bu işin sırrı fonetik yapıyı ve morfemleri öğrenmek. Başkası diyor ki her gün en çok kullanılan 20 kelimeyi öğren. Bir başkası gramer çalışmak çok sıkıcı. Şunu çekimleyemiyorum diye düşünmüyorsan kelime çalış diyor.

Hocam en temel kaide maruz kalmaktır. Küçükken Türkçe'yi öğrenirken grammar çalıştık mı ? Hayır. Hangi dili öğrenecekseniz maruz kalacaksınız. O dille düşünmeye çalışacaksınız. Ben, oyunlar Türkçe olmadığı için İngilizce öğrendim. Dinlediğiniz, düşündüğünüz şey o dil olmadan öğrenmeniz zor.

İlgili videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam en temel kaide maruz kalmaktır. Küçükken Türkçe'yi öğrenirken grammar çalıştık mı ? Hayır. Hangi dili öğrenecekseniz maruz kalacaksınız. O dille düşünmeye çalışacaksınız. Ben, oyunlar Türkçe olmadığı için İngilizce öğrendim. Dinlediğiniz, düşündüğünüz şey o dil olmadan öğrenmeniz zor.

İlgili videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Biliyorum. Uyguluyorum zaten. Ama bunu yapabilmemin sebebi de az buz Rusça bilmem. Ama hiç bilmediğim (Mesela Arapça.) bir dilde maruz kalarak öğrenmeye çalışırsam etki etmeyebilir. Çünkü ne dediği hakkında hiçbir fikrim olmaz.

Ama hiç bilmediğim (Mesela Arapça.) bir dilde maruz kalarak öğrenmeye çalışırsam etki etmeyebilir. Çünkü ne dediği hakkında hiçbir fikrim olmaz.
Hocam bu konuda yanılıyorsunuz.Dilin sesine aşinalık kazanmanız gerekli. Örneğin ben Arapça az çok öğrenmeye başladım. Ama küçükken ev ortamında o kadar fazla Arapça'ya maruz kalmışım ki , artık cümlede ne dendiğini anlamasam bile kelimeleri az çok yazabilirim hale gelmişim. Fonetik olarak bir dilin nasıl dinlendiğini öğrenmekte önemlidir.

Hocam bu konuda yanılıyorsunuz.Dilin sesine aşinalık kazanmanız gerekli. Örneğin ben Arapça az çok öğrenmeye başladım. Ama küçükken ev ortamında o kadar fazla Arapça'ya maruz kalmışım ki , artık cümlede ne dendiğini anlamasam bile kelimeleri az çok yazabilirim hale gelmişim. Fonetik olarak bir dilin nasıl dinlendiğini öğrenmekte önemlidir.
Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı