Nasıl yağ eritilir?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Amaç: Kilo koruyup yağdan vermek.

Merbaa 18 yaşında 65 kilo 17 2cm birisiyim bölge bölge çalışıyorum 3. ayımdayım sporda ve 4 gün gidiyorum her bölgeyi haftada 2 kere çalıştırıyorum. Arkadaşlar ben yağımdan arınmak istiyorum, göbeğim var gıdığım var, gıdığı boşver göbeğimin gitmesini istiyorum karın kası istemiyorum ama göbeğim olacağına karnım dümdüz olsun istiyorum. Neler yememeliyim yağımı eritmek istediğim zaman? Spor salonuna gidince 2 gün kardiyo yapıyorum eğim 8 hız 6 şeklinde 10dk sonra 10 eğim 4.5 hız ile yapıyorum 5dk toplam 15dk. Bunu haftanın 4 günü spora gittiğim günlerde de yapabilirim? Kola içmek isteyen birisiyim şekersiz kola sıfır kalori sıfır şekermiş onu tüketebilir miyim haftada 2-3 gün? Gün içinde neler yemeliyim? Haftanın 4 günü 100g proteinin üzerine geçmeye çalışıyorum daha çok bu 4 gün spora gittiğim günler ama onun dışında da kilom kadar alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Un, şeker, tuz, yağ, ekmek, pilav falan onları bırak, bol su iç, yeşillik ye meyve ye ben de şuan o şekilde besleniyorum süper ilerliyor.
Tuz, vücudun olmazsa olmazıdır, un, ekmek ve pilav asla bırakılmamalıdır, karbonhidratlar ve mineraller zararlı değildir sadece dozunda almak gerekir, tuzda iyot dediğimiz mineral bulunur ve bunu günlük hayatta çoğunlukla iyotlu sofra tuzu dediğimiz şeyden alırız, iyotun eksikliği guatr'a yol açabilir, un, ekmek ve pilav bize doğrudan karb sağlar ve karblar enerji verici şeylerdir sadece fazlası yağ olarak depolanır, bunlar asla bırakılmamalı sadece dozunda kullanılmalıdır.

Peki mesela bir pilav, makarna, bulgur pilavı veya bu karbonhidratlı çoğu un ile yapılan şeyi ne kadar tüketmeliyim günde? Veya bir ekmek yiyebilir miyim? Ben haftanın 4 günü 350g tavuk yiyeceğim buda 100g protein ediyor, yanında tam buğday ekmeği yiyeceğim ve varsa da biraz yoğurt, bu iyi bir menü mü? Onun dışında tavuk yemediğim günlerde 1 ölçek protein tozu eğer hiç protein alamamışsam 2 ölçek protein tozu kullanacağım yani yine kilom kadar almaya çalışacağım o 3 gün boyuncada. Siz karb alın ama dozunda diyorsunuz peki günde kaç g karb almak lazım? Bildiğime göre benim kilomda birisi 2500 kalori, 300 karb, 65g yağ almalı -kilo kadar- ama baktığımızda bir yemek kaşığı yağ 15g, sabah 2 yumurta yemek istediğimde sabah kahvaltısı sadece yumurta yaptığımızda ve yağ koyduğumuzda 25g oluyor ve bu sağlıklı yağ oluyor değil mi? Zeytinyağı yani, biz satılan en kaliteli yağı alıyoruz. (yanlış anlaşılmasın)

Kalori açığı oluştur, şeker yeme, proteini yeteri kadar al, kardiyoyu minimum 30dk yap. Aralıklı oruç gibi diyetleride deneyebilirsin yağ yakımında etkili oluyor.

200-500 kalori açığı
Yüksek Protein
Ağırlık antrenmanı+Kardiyo
Bol su
Düşük Kortizol
Zaman

200-500 kalori açığı
Yüksek Protein
Ağırlık antrenmanı+Kardiyo
Bol su
Düşük Kortizol
Zaman
kalori hesabı yaptığım da, günlük almam gereken kalori 3600. Ben 600 alıyorum. şekeri tuzu unu hamuru pilavı falan bıraktım. 3-4 litre su içiyorum bol yeşillik ve elma yiyorum. Temmuza kadar 90 KG olur muyum? şuan 110 KGyim.

Hareket etmezsen kendini boşuna zorlarsın. Günlük yürüyüş tarzı bir rutin hareketin olsun. Kendi düşüncem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…