Nasıl yapay zeka geliştirilir?

Akdeniz1

Hectopat
Katılım
11 Şubat 2021
Mesajlar
3.107
Makaleler
14
Çözümler
3
Yer
Sinop
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ben bir yapay zeka geliştirmek istiyorum, bunun için de ilk olarak araştırmalarımı yaptım.

C++ temelim var.
Python hiç dersi almama rağmen hem çok basit olması hem de etrafımdan görmem nedeniyle biraz biliyorum.
Bu iki dil en çok tercih edilen diller oluyor.
Sizce nasıl hangisini tercih etmeliyim ve sıfırdan bir yazılım dili mi öğrensem daha iyi olur yoksa öğrenmek istediğim yazılım dili içerisinde yapay zeka alanında kullanabileceğim kodları mı öğrenmeliyim?

Not: Şu an için basit bir arayüz yapmak istiyorum tabii ki, hem yaşımdan hem de sınavlardan dolayı, gelişebileceğim bir proje olması çok daha iyi olur.
@Aeklink
 
Kim benim C++ bildiğimi söyledi? 😅

Python kapsamlı bir dil fakat belirli bir konuda ayrıntıya girince yetersiz kaldığını gördüm. Bu sebeple C++ yönünde ilerleyip yapay zeka geliştirmeniz daha iyi olacaktır.
C++ bildiğiniz için değil,genel olarak bu konularda size güvendiğim için 😅
Tamamdır,o zaman C++'da devam edeyim.
 
Yapay zeka dersi alırken python veya başka herhangi bir dili hiç teorik kısımda görmedik.
Önemli olan dil değil, metadolojiler. Çok fazla terim, matematik ve teorik kısım mevcut. Dili boşver, bu alanlara odaklan.
Zaten bu konuları araştırırken bulduğun kodların çoğu C++ olacak. Ama pratik de ise python olacak. Çünkü insanlar o teorik kısımların çoğunu bir kütüphane haline getirip senin tüm temel ihtiyaçlarını sana hazır olarak sunuyorlar. Sonuç olarak tekerleği yeniden icat etmek istiyorsan C++, yok ben güncel olmak istiyorum diyorsan Python.
 
Nasıl bir şey yapmak istiyorsunuz? Yapay zeka modeli geliştirmek, tasarlamak istiyorsanız onu yapamazsınız. Var olan modeller üstüne basit uygulamalar yapmak istiyorsanız yapay zeka kısmını Python'la uygulama ya da web sitesi, her neyse artık, kısmını hangi dili, teknolojiyi kullanıyorsanız onunla yapmak standart. O zaman çok zor bir iş olmayacaktır çünkü çok fazla hazır kütüphane var zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı