Nasıl yarış pilotu olunur?

O ifadeyi atma nedenim; o kadar bütçe, uğraş ve harcamalar karşısında çok enteresan geldiği, bu işin lobi tarafının da olduğunu düşündüğümde gülesim geldiğinden atıldı.
On binlerce aday için sadece 20 tane koltuk olunca işin lobi kısmının oluşması normal ama bu "anormal" düzeyde yetenekli olan sürücülerin önünü kapatan bir durum değil. Daha ufak yaşlardan o düzeyde yetenek gösterirsen zaten bir takımın sürücü akademisinin radarına giriyorsun. Sponsor bulman biraz daha kolaylaşıyor ve ailesi milyoner olmadığı halde o koltuğa oturan sürücülerden biri olabiliyorsun. Ekonomik açıdan gelişmiş ülkelerde ortalamanın biraz üstünde bir aile çocuklarının karting kariyerini finanse edebilecek durumda oluyor. Karting sonrasında iş yeteneğe ve sponsorlara kalıyor o çocuklar için. F4/F3 kategorileri için ailesinin evini satarak finanse ettiği sürücüler de epey var.

Şu anda tamamen aile parasıyla yarışan sürücü sayısı çok az. Aile parasıyla o noktaya geldiği zannedilen sürücülerin çoğu daha ufak yaşlardan sponsorların ve takımların ilgisini çekebilmiş yetenekli sürücüler. Sen X/Y/Z sürücülerinin aileleri çok zengin dersin, 20 sürücü arasından 2-3 sürücü hariç diğerlerinde büyük yanılırsın. Çoğu milyoner/milyarder aile sahibi olmasa da ortalama üstü bir aileden gelerek o koltuklara oturacak düzeyde yetenekliler.

Esteban Ocon'un ailesi çocuklarını yarıştırabilmek için evi satıp karavan da yaşamışlar örnek mesela.

hocam meraktan soruyorum karting yarışmasında şampiyonluk almak mı gerek f4 için ?

Hocam meraktan soruyorum karting yarışmasında şampiyonluk almak mı gerek F4 için?

Benim bildiğim hayır ama karting yapmadan oradakilerle birebir yarışmadan çıkıp F4 de yarışmak çok zor olur.

E işin sonu nasıl F4'e bağlanıyor peki bir yerden geçiliyordur herhalde.

Yine benim bildiğim şöyle otomobil üreticilerinin birçok ülkede F4 turnuvaları yarışları falan yapıyolar bunun en ünlüleri mesela Formula reno oraya katılıyorlar katılım bedeli 100 bin dolar gibi bir şeydi sanırım bu arada F4 gibi yerlerden lisans puanı topluyorlarki F1 için puanları yetsin ama bu işte karting şart karting geçmişi olmadan olmaz charles leclerc ve Max verstappen bile kartingde rakiplerdi aynı şekil lewis hamilton rosberg mesela orada rakiplerdi ayrıca hamiltonun kartingde adını duyurması ona McLaren eğitim programına katılmasında büyük rol oynamıştı kısaca kartingsiz olmaz her ne kadar karting aracı F1 aracı sürmekten çok uzak olsa da tekerlek tekerleğe yarışmayı öğreniyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…