Çözüldü NBA 2K21 oyundan atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Papiko

Kilopat
Merhabalar, herkese iyi forumlar. Bildiğiniz üzere NBA 2K21 Epic Games'te geçtiğimiz günlerde kısa süreliğine ücretsiz oldu. Ben de oyunu kütüphaneme ekledim ve indirdim fakat oyuna girdiğimde maça girmeye çalıştığımda loading ekranı %100 oluyor ve bir anda hiçbir hata vermeden masaüstüne atıyor. Bu sorunu biraz araştırdığımda çoğu kişinin aynı sorundan muzdarip olduğunu gördüm ve biraz yabancı forumları araştırdığımda ise denilene göre bazı işlemcilerde AVX teknolojisi yokmuş, bundan kaynaklı olarak oyundan atıyormuş. Bunun olabileceğini düşünüyorum fakat çok daha iyi işlemcili sistemlerde de aynı sorunun olduğunu söyleyen AVX kodekli işlemcisi olup da yine de bu sorunu alanları gördüğümü de belirtmek isterim. Sizce sorunumun kaynağı nedir? AVX kodeğinin olmaması mı? Epic Games'in serverlarından kaynaklanan indirme hatası olması mı? Ya da başka herhangi bir şey mi, cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Sistemim;
RX 570 Nitro GPU.
Xeon X3440 OC CPU.
12 GB RAM.
Gigabyte P55 Max OC motherboard.
250 GB SanDisk SSD.
500 GB WD HDD.
Everest 600W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar beklediğiniz haberle geldim. Evet uzun araştırmaların sonucu sorunun çözümünü buldum, daha doğrusu ben bulmadım ama bulan bir arkadaşı buldum. :D

Neyse lafı fazla uzatmayacağım, sanırsam Brezilyalı bir arkadaşın çözümünü yabancı bir forumda paylaşıldığını gördüm. Deneyeyim dedim ve oldu. Aslında Bora arkadaşımızın yaptığı adımların neredeyse aynısı fakat bu arkadaş CMD komutu ile istemcide açarak elle yazarak yapıyor, BAT dosyasına da gerek yok. Neyse fazla uzattım, linki buraya bırakıyorum. Aynısını yaparak oyuna girip oynayabilirsiniz fakat emülatörden girildiği için performans çok düşük, onu belirteyim. Ortalama 30-40 arası bir FPS alıyorsunuz sisteminiz iyi olsa da, yine de oynamak istiyorum diyorsanız buyurun link burada;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Oyundan kaynaklı olabilir hocam. Az önce bir konu daha gördüm:

Oyundan kaynaklı olabilir hocam. Az önce bir konu daha gördüm:

Tam tarih olarak ne zaman çıktığını bilmiyorum ama kısa bir süre geçmedi üstünden çıkalı. Oyundan kaynaklıysa eğer buna bir fix çıkarmaları gerekmez miydi?

Sanmıyorum. AVX destekli işlemcilerde açılmamasının bir çözümü olabilir ama AVX desteği olmayan işlemcilerde çözümü yok. AVX desteği olmayan bir işlemciye sahip olup da sorunu çözebileni henüz görmedim.

Sanmıyorum. AVX destekli işlemcilerde açılmamasının bir çözümü olabilir ama AVX desteği olmayan işlemcilerde çözümü yok. AVX desteği olmayan bir işlemciye sahip olup da sorunu çözebileni henüz görmedim.

Nedir bu AVX? Benim işlemcimde AVX teknolojisi var mı acaba ve ben bu oyundan başka hiçbir oyunda bu tarz bir sorunla karşılaşmadım, o kadar yeni oyun oynuyoruz sadece NBA'de mi AVX özelliği var?

Oyundan kaynaklıysa eğer buna bir fix çıkarmaları gerekmez miydi?
Hayır, böyle bir zorunluluk yok.

İşlemcinizde AVX desteği yok. Intel SDE'yi deneyin, çalışacağının ve düzgün performans vereceğinin garantisi yok. Onun dışında durum bu, aslen işlemciniz yetersiz oyun için.

Hayır, böyle bir zorunluluk yok.

İşlemcinizde AVX desteği yok. Intel SDE'yi deneyin, çalışacağının ve düzgün performans vereceğinin garantisi yok. Onun dışında durum bu, aslen işlemciniz yetersiz oyun için.

Onu da gördüm ama riskli olabilir diyorlar, doğru mu? Doğru kullanımının olabileceği bir rehber veya örnek gösterebilir misiniz?

Riskini duymadım hiç, siz nereden duydunuz? Mümkünse kaynak verebilir misiniz? Üstteki mesajımda link bırakmayı unutmuşum kusura bakmayın, burada hem indirme hem de kullanım rehberi mevcut:

Riskini duymadım hiç, siz nereden duydunuz? Mümkünse kaynak verebilir misiniz? Üstteki mesajımda link bırakmayı unutmuşum kusura bakmayın, burada hem indirme hem de kullanım rehberi mevcut:

Merhabalar tekrar. Adımları uygulayamadım çünkü indirdiğimiz dosyada anlatılan BAT dosyası yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı