NBA Draft Gecesi

Dün gece düzenlenen draft gecesinde Russell Westbrook Los Angeles Lakers takımına gitti.

images.jpeg


Westbrook, geçtiğimiz sezon Washington formasıyla 22.2 sayı, 11.5 ribaund ve 11.7 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti. OKC ve Rockets formaları da giyen oyuncu, 2017 yılında normal sezonun MVP'si seçilmişti.
NBA Draft'ı sonrasında milli basketbolcu Alperen Şengün'ün yeni takımı belli oldu. 19 yaşındaki yetenekli oyuncu 16. sırada Houston Rockets tarafından draft edildi.

images-2.jpeg


Şengün şöyle konuştu: "Houston'da fark yaratmak istiyorum. Tıpkı Jokic ve Sabonis gibi uzunların yarattığı gibi bir fark yaratmak istiyorum. Burada olduğum için heyecanlıyım."
19 yaşındaki basketbolcu, adı anons edildikten sonra ceketindeki detayları kameralara gösterdi.

0x0-son-dakika-alperen-sengun-houston-rocketsta-19-yasinda-nbae-adim-atti-1627632064251.jpg


Draftta ilk oyuncu seçme hakkına sahip Detroit Pistons, tercihini Amerikan Üniversitelerarası Basketbol Ligi'nde Oklahoma State Cowboys forması giyen 19 yaşındaki oyun kurucu Cade Cunningham'dan yana kullandı. 2,03 metre boyundaki Cunningham, üniversite kariyerini 20,1 sayı ve 6,2 ribaunt ortalamalarıyla tamamladı.

0x0-son-dakika-alperen-sengun-houston-rocketsta-geceye-dagma-vuran-turk-bayragi-detayi-1627633...jpg
 

Dosya Ekleri

  • images.jpeg
    images.jpeg
    28,8 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleyen: Moderatör:
Russell Westbrook, bir takımın tabanını yükseltip tavanını da sınırlı tutan iki ucu keskin bıçak niteliğinde bir oyuncudur. Azmine, savaşçılığına asla lafım yoktur ama artık şuta dayalı olan bir oyunda giderek daha kötü şut atması kabul edilebilir bir şey değil. Ayrıca inatçılığından ötürü ciddi hatalar yapmaya da müsait bir adamdır. Ortalamaları ise ona çizilen oyun profili ile alakalı yıllardır böyle. Artık bir esprisi kalmadı. He Lakers'a güç katacaktır ama takımın ciddi oranda bir şut atma eksikliği olduğu için takasın etkilerini hep birlikte göreceğiz.

Alperen Şengün için biraz üzüldüm. Ben Charlotte Hornets'e ya da San Antonio Spurs'e gidip daha rahat forma şansı bulur diyordum ama Oklahoma City Thunder'ın seçmesine rağmen takasla Houston Rockets'a gittiği için Christian Wood'u geçmesi gerekecek ki kısa vade için bu mümkün değil. Ayrıca fiziğini fazlasıyla geliştirmesi gerekecek. Şut menzilini de arttırması yine çok önemli. Umarım her şey istediği şekilde ilerler.
 
Son düzenleme:
Alperen'in Summer League performansından sonra akılsız Orlando'nun kolduz Wagner'i neden seçtiğini anlamadım. Yazık olan çocuğun draft sırasına oldu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı