Nbminer ile LHR ortadan kalktı!

Dontdoclap

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Oyuncuların gene başı dertte. NVIDIA'nın LHR teknolojisi NiceHash quickminer ve nbminer ile tamamen ortadan kalktı. Stabil çalışan bu sistemde nbmineri öneriyorum. NiceHash yönetimi daha zor olduğu için bildiğim yoldan yani Hive OS üzerinden nbminer 41.0 ile 50mhlık 1x3060 ile kazım yapıyorum. Resimde OC ayarlarım bulunuyor isteyen alabilir. Ekran kartım Zotac AMP white OC 3060 v2. nbminer 41.0 şu anlık Hive OS'a gelmedi ama bir komut ile kurabilirsiniz. Fightsheet ayarlarından nbmineri seçtikten sonra 40.1 versiyonu kurulduğunu göreceksiniz. Yükseltmek için terminale "exec CD /tmp && wget https://github.com/NebuTech/NBMiner/releases/download/v41.0/NBMiner_41.0_Linux.tgz && tar -xvf nbminer_41.0_linux. Tgz && CD nbminer_linux && miner stop && cp nbminer /hive/miners/nbminer/40.1 && miner start" yazmanız yeterli olacaktır. LHR kalibrasyonunu otomatik yapıyor ilk 5 dakika düşük mh almanız veya yüksek LA almanız normal olacaktır. Bol kazançlar :)

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-05-09-00-42-21-553_hiveos.mobile.jpg
    Screenshot_2022-05-09-00-42-21-553_hiveos.mobile.jpg
    50,1 KB · Görüntüleme: 129
Neyse ki zorluk artıyor ve elektrik fiyatları malum. Evet biraz kötek vurur ama ben çok can yakacağını sanmıyorum. Dengeye gelmiş diyebilirim sadece.

Yazın da zamlar uçacak maalesef. Hükümet kasıtlı mı yapıyor acaba? Düşündürmüyor değil :)

Bu hikayede olan LHR'siz kartları araba fiyatına satmaya çalışanlara oldu diyelim. Yazık oldu demek ayıp olur, üç kağıtçı insanlar...

3080Ti 20K'a 120Mh veriyor şu anki piyasada mükemmel oranlardan. Chip krizi düzeldi hocam eskisi gibi vurmaz artık fakat 3050 LHR kırılmadı henüz o kırılırsa AMD tarafının da fiyatı artar

3080 Ti 20K'a 120mh veriyor şu anki piyasada mükemmel oranlardan. Chip krizi düzeldi hocam eskisi gibi vurmaz artık fakat 3050 LHR kırılmadı henüz o kırılırsa AMD tarafının da fiyatı artar.

Bu piyasa ikiye ayrılır hocam.
Şahsi fikrim NVIDIA mining AMD oyun için kullanılır.
XT serisi RTX serisini paramparça etmesine rağmen NVIDIA satışlarının yüksek olmasının iki sebebi vardır. Birincisi mining ikincisi RTX. AMD NVIDIA'nın fiyatlarını izleyerek arttırırsa oyuncular NVIDIA'nın verdiği güvenle 200-300 daha koyar NVIDIA alırım kafasına gider. Şahsen bu kartı oyun için almıştım ve aynı bu mantıkla NVIDIA alayım hem RTX neden RTX olmayan bir kart alayım demiştim. İyi ki de aldım çünkü ETH 2.0 geldiğinde AMD kartlar sahiplerinin ellerinde kalacak. AMD ile altcoin kazılmaz. O düşük mh ve driver errorlarını çözmek için peygamber sabrı lazım. Şu zamanda AMD fiyatı uygun tutup ileri yönük hamle yapması lazım yoksa kaybetmeye devam eder. Yarın öbür gün 3050 de kırılır hocam.
Tam ekran kartı fiyatlarının düşmeye başladığı bir dönemde LHR'nin tamamen kırılması ne büyük bir talihsizlik. Benim sistemim var ama sistem toplamak isteyen birçok insan var ve bekledikçe mağdur oluyorlar. İmkânınız varsa bir an evvel alın arkadaşlar.

Fiyattan ziyade stok da sorun olacak gibi duruyor. Tam çip krizinin bitmesi ile herkes sevinirken ETH 2.0'ın ertelenmesi ve LHR'nin kalkması büyük bir darbe.

Son düzenleme:
XT serisi RTX serisini paramparça etmesine rağmen NVIDIA satışlarının yüksek olmasının iki sebebi vardır. Birincisi mining ikincisi RTX.
Nerede parçalıyor? Sadece F/P oranı daha yüksek o kadar. Ayrıca RT ve DLSS tek sebep değil. Sürücü stabilitesinde AMD çok daha geride NVIDIA'ya kıyasla.

IMG_20220509_012400.jpg

Bu haberden sonra LHR'nin kırılmasıda çok ilginç. NVIDIA bir işler çeviriyor. Madem foyam ortaya çıktı satışlarıda artıralım düşüncesiyle ilerliyor sanırım. Bu arada bu haber lhr kırılmadan önce çıktı orada yazan 1 saate bakmayın siz.

Eki Görüntüle 1382691

Bu haberden sonra LHR'nin kırılmasıda çok ilginç. NVIDIA bir işler çeviriyor. Madem foyam ortaya çıktı satışları da artıralım düşüncesiyle ilerliyor sanırım. Bu arada bu haber LHR kırılmadan önce çıktı orada yazan 1 saate bakmayın siz.

İlginç gerçekten.

Nerede parçalıyor? Sadece F/P oranı daha yüksek o kadar. Ayrıca RT ve DLSS tek sebep değil. Sürücü stabilitesinde AMD çok daha geride NVIDIA'ya kıyasla.

AMD'nin FSR teknolojisini test ettim. NVIDIA'nın DLSSinden daha stabil çalışıyor. Ayrıca internetdeki testlerine bakmanızı öneririm. Driver konusundaysa AMD son zamanlarda o işi çözdü yeni driverları çok stabil. Sanırım kulakdan doğma bilgiler ile buraya yazı yazıyorsunuz. Eski bir RX560 kullanıcısı olarak söylüyorum ve yakın zamanda da RX 6600 XT testini de yaptım.

AMD'nin FSR teknolojisini test ettim. NVIDIA'nın DLSSinden daha stabil çalışıyor. Ayrıca internetdeki testlerine bakmanızı öneririm. Driver konusundaysa AMD son zamanlarda o işi çözdü yeni driverları çok stabil. Sanırım kulakdan doğma bilgiler ile buraya yazı yazıyorsunuz. Eski bir RX560 kullanıcısı olarak söylüyorum ve yakın zamanda da RX 6600 XT testini de yaptım.
Kulaktan dolma değil kartları deneyimleyerek yazıyorum. Yazılım stabilitesini WattMan'dan ibaret sanmıyorsunuzdur umarım. WattMan almayınca stabil sanan kesim var çünkü. Bende 3-4 AMD kart kullandım, kullanıyorum ve nadir anlar hariç hata almadım ancak bu demek değil ki driverlar stabil. Oyun deneyimi kullandığım bu kartların hiçbirinde güncel kullandığım NVIDIA kartımdaki kadar stabil ve akıcı değildi. Kötü değil ancak NVIDIA tarafına kıyasla geride kalıyor. Yani görünürde hata verip vermemesinden ibaret değil her şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı