Ncr çene açılır kask vs LS2 Rapid kask

MhtEren29

Femtopat
Katılım
13 Ağustos 2023
Mesajlar
60
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kask alacağım ve bu 2 marka arasında kaldım. Birinin fiyatı düşük birinin kalitesi ötekine göre daha yüksek LS2 veya ncr kask kulananlar varsa ürünün dezavantıjını ve avantajını yazarsa memnun olurum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çene açılır kaskların neredeyse hiç birini önermiyorum. O menteşeler ilk kazada çıkıyor ve çeneniz korumasız kalıyor.
 
Kask almadan önce ben de ikisi arasındaydım, güvenlik endişesinden dolayı ls2 rapid tercih ettim çünkü full face’ler daha güvenli diyordu çoğu kaynak. Aldıktan sonra birazda bedeninin sıkmasından dolayı çene açık kask görünce gözüme hep daha konforlu geldi ve biraz pişman olmuştum ama malesef 2 kez motordan düştüm ve ikisinde de yere kafamı vurdum (düşük hızda düştüm) çok şükür hiç hasar almadım ve kaskta çizik bile olmamasına şaşırdım yani ls2 tercih ettiğim için memnunum. Güvenliği konfordan çok daha önde tutmak gerek.

Dezavantajı: Beden tablosuna göre kafamın ölçüsünü aldım ve tüm yorumlarda 1 beden büyük alın yazıyordu, 1 beden büyük aldığım halde küçük geldi, imkanınız varsa satan bir mağazada ls2 bedeninizi deneyin.
 
@KevinSalvatore Geçenlerde mağazaya gittim ve gözlük kullandığım için çoğu kask denk gelmedi önereceğiniz bir tavsiye var mıdır?
motor sürerken ben de gözlük kullanıyorum, benim kask bedeni sıktığı halde gözlüğümü takabiliyorum, doğru bedeni seçtiğinizde gözlüğünüzü takabiliyor olmanız lazım. Kaskı kafanıza geçirdikten sonra başınızın arkasından kaska iyice bastırıp kaskı sağ sol yaparak aşağı indirin bu şekilde kafanızın rahat edeceği pozisyonu bulursunuz, kafanızın arkasına kaskı iyice yapıştırınca önde boşluk oluşuyor zaten o pozisyonda gözlüğünüzü takabilirsiniz. birkaç mağazaya daha gidin bence yardımcı olacak birini mutlaka bulursunuz kask gözlük takmaya engel değil kesinlikle
 
Xl Beden denedim ve olmadı ve oradakiler de şu jokey kaskları önerdiler bende biraz daha araştırmak için almadım ve size sorayım dedim.
 

Geri
Yukarı