Ne bu vergiler?

mikewazowski

Kilopat
Merhabalar. Bu konuyu daha önce yapmayı düşünmüştüm ama zamanım olmadı. Neyse direkt konuya geçelim. Vergiler neden bu kadar yüksek? İnsanların evde kaldığı dönemde eğlenmesi için konsol fiyatlarını düşüreceklerine %50 vergi daha ekliyorlar. Şu an vergilerden beslenen bir ülkeyiz. Örnek olarak PS5 Amerika'da 500 dolar'dan satılacağı düşünülüyor ve Amerika'da asgari ücretin saatlik 7.25 dolar olduğunu düşünürsek 500/7.25=68 saat çalışarak normal bil vatandaş PS5 alabilir.
Türkiye'de durum nasıl? PS5 fiyatının Türkiye'de vergiler ile 6440 lira (Eylül ayında gümrük vergisi %20 olacak) ayrıca satıcı payı var ve böylece konsolun 7000 TL civarlarında olacağı düşünülüyor. Normal bir Türkiye vatandaşının ev kirası, yemek parası, giyecek parası ve faturaları var ihtiyaç olarak. Bunları asgari ücretten çıkarırsak yaklaşık 1650 TL kalıyor (İnternette araştırdığıma göre yeni asgari ücret brüt 3000 TL yanlışım varsa düzeltin). Yani Türkiye'de bir vatandaş 4.5 5 ay çalışarak PS5 alabilir ama Amerika'da bir vatandaş 1 aylık asgari ücreti ile rahatlıkla PS5 alabilir.
Türkiye'de vergiler bu kadar çok olmasa bir Türkiye vatandaşı 2 ay çalışarak PS5 alabilir hatta üstüne para da kalır. Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? Cevaplarınızı bekliyorum. İyi günler

Merhabalar. Bu konuyu daha önce yapmayı düşünmüştüm ama zamanım olmadı. Neyse direkt konuya geçelim. Vergiler neden bu kadar yüksek? İnsanların evde kaldığı dönemde eğlenmesi için konsol fiyatlarını düşüreceklerine %50 vergi daha ekliyorlar. Şu an vergilerden beslenen bir ülkeyiz. Örnek olarak PS5 Amerika'da 500 dolar'dan satılacağı düşünülüyor ve Amerika'da asgari ücretin saatlik 7.25 dolar olduğunu düşünürsek 500/7.25=68 saat çalışarak normal bil vatandaş PS5 alabilir.
Türkiye'de durum nasıl? PS5 fiyatının Türkiye'de vergiler ile 6440 lira (Eylül ayında gümrük vergisi %20 olacak) ayrıca satıcı payı var ve böylece konsolun 7000 TL civarlarında olacağı düşünülüyor. Normal bir Türkiye vatandaşının ev kirası, yemek parası, giyecek parası ve faturaları var ihtiyaç olarak. Bunları asgari ücretten çıkarırsak yaklaşık 1650 TL kalıyor (İnternette araştırdığıma göre yeni asgari ücret brüt 3000 TL yanlışım varsa düzeltin). Yani Türkiye'de bir vatandaş 4.5 5 ay çalışarak PS5 alabilir ama Amerika'da bir vatandaş 1 aylık asgari ücreti ile rahatlıkla PS5 alabilir.
Türkiye'de vergiler bu kadar çok olmasa bir Türkiye vatandaşı 2 ay çalışarak PS5 alabilir hatta üstüne para da kalır. Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? Cevaplarınızı bekliyorum. İyi günler
Maalesef 2016 2.çeyrekten itibaren başlayan ekonomik sorunlar şu an zirveye çıkmış durumda ve sanırım daha sıkıntılı günler gelecek yani bu dönemde bırakın konsol satın almayı karnımızı nasıl doyuracağımızı düşünmeliyiz.

Vergi Cenneti Türkiye...

@mikewazowski adlı kullanıcının açtığı "Ne bu vergiler?" adlı konuyu sadece vergi eleştirisi yüzünden mesaja kapatıldı. Adam sadece vergilerle alakalı şikayette bulunuyor. Hadi siyaset konulu mesajlar silinebilir ancak konu neden mesaj gönderimine kapatıldı, gerçekler de mi konuşulmasın?

Maalesef Türkiye'nin sorunları bunlar. Her ne kadar bazıları kabul etmeseler de...

Bu konu da mesaj gönderimine kapatılabilir, hiç sorun değil.

Benim için bu mesajın yayınlanması yeter.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cahil insanlar toplanıyor bu tür konuların altına o yüzden kapatmak zorunda kalıyorlar. Örneğin evrim konum cahiller yüzünden kapandı hemen tartışma yaratıyorlar. (Tartışalım ama saygılı olarak)

Eğer konu kapanmasaydı sunucudan yasaklananlar olabilirdi kardeşim.
Ayrıca buradaki herkesin gerçekleri görebildiğini düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı