Ne okumalıyım?

Öncelikle sayısalcıyım ve bir hedefim yok. Fizik, kimya/mühendisliği, dişçilik, tıp, endüstri/bilgisayar/elektronik mühendisliği sanki bütün sayısal bölümlerine gidebilecek gibiyim. 15K sıralama yapmayı düşünüyorum minimum. Fakat hangi bölümü araştırsam bir iş problemi doğuyor. Ben ne yapmalıyım?

Sizden en çok duymak istediğim ise sizin ne yaptığınız ve sonucunda ne olduğu?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi bir okulda okuyan ve kafası basan herkes kolaylıkla iş bulabilir. Kimya mühendisi olup 800 dolarla ise başlayan tanıdıklarım var bazı boya firmalarında giriş maaşları ise 18.000 TL ki 3 ay sonra zam alacaklar. Tıp zaten direkt iş buluyor sadece çok zor bir iş maddiyat için yapılmaz, fizik ise akademik olarak ilerlersen ve kafan basıyorsa rahatlıkla yurt dışına gidebilmeni sağlayacak bir bölüm. Kısaca iyi bir okulda okuyup okul imkanlarından faydalanırsan her yerde ve şekilde iyi işler bulursun.

Çalışırken, öğrenirken keyif alacağını düşündüğün bölümü seçmeni tavsiye ederim. Ülkemizin dertleri hangi bölümden mezun olursan ol aynı :) Şahsen ben dediğim gibi yaparak Görsel İletişim Tasarımı bölümünden mezun oldum pişman değilim.

Bu biraz kişisel bir mesele ancak bana soracak olsaydınız pilotluk derdim hatta fiziki yeterlilikleriniz uygunsa MSÜ Hava Harp Okulu tercih ederek savaş pilotluğu yapabilirsiniz.

İyi bir okulda okuyan ve kafası basan herkes kolaylıkla iş bulabilir. Kimya mühendisi olup 800 dolarla ise başlayan tanıdıklarım var bazı boya firmalarında giriş maaşları ise 18.000 TL ki 3 ay sonra zam alacaklar. Tıp zaten direkt iş buluyor sadece çok zor bir iş maddiyat için yapılmaz, fizik ise akademik olarak ilerlersen ve kafan basıyorsa rahatlıkla yurt dışına gidebilmeni sağlayacak bir bölüm. Kısaca iyi bir okulda okuyup okul imkanlarından faydalanırsan her yerde ve şekilde iyi işler bulursun.

İyi bir okulu okuması yetmiyor meslek sahibi olabilmesi için. Kendisini ne kadar geliştirdiği de önemli.

Ben meslek seçmem parasına bakarım, günümüz şartları çok zorlaştı, maaşlar çok düşük kalıyor ve iş bulmakta cabası. Çok para ve çevre kazandıran mesleklerden biri avukatlık ama deniz ve futbol avukatlığı.
Ama daha rahat iş bulayım maaşım biraz daha yüksek olsun derken tek seçenek tıp. Diğer bölümlerin hiçbirinde kolay kolay iş bulamazsın veya sermaye gerekir.

Endüstri mühendisleri iyi kazanıyor ve eleman arıyorlar, açık var. İç anadoluda mesela Konya'da 25k ya yakın kazananlar var duyduklarıma göre.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı