Ne Olacak Bu Fener'in Hali?

Makaleler
1
Daha fazla  
Herkes Fenerbahçe'nin yıllardır başarısız olduğunu biliyor. Bu yazdığım Fenerbahçe'nin sorunu ve nasıl çözüleceği. Şimdi herkes oyuncunun birini suçluyor değil mi? Birisi diyor İsla kötü gibi birisi diyor Şener kötü gibi. Şimdi kadroda eksik olan şeyi anlatacağım. Kadromuz kim ne derse desin şu anda bu ligin seviyesinden yüksek. Sıkıntımız ise uyum. Oyuncular 5 yıldır defans yaptığından artık hücum nedir nasıl yapılır bilmiyorlar. Bunu düzeltmenin 2 yolu var. Birincisi eski olan tüm oyuncuları göndermek ki bu pek mümkün görünmüyor. İkincisi ise sabır. Evet sabır. Siz de fark etmişsinizdir takım eski yıllarda oynadığı oyundan çok uzak. Hepsi ileri oynayıp hücuma çıkmak istiyor ama alışık olmadıklarından hep top kayıpları meydana geliyor. Ama şu 11 ile sahaya çıkarsak (+transfer) bu sorunu aşabileceğimizi düşünüyorum. Kalede Kameni. Neden mi? Kameniye çok yüklendik.
Volkan kaptanımız diye ses çıkarmadık ama Volkan'dan daha az hata yapmasına rağmen dışladık. Kameni'nin en iyi özelliği refleksleri volkandan kat kat daha iyi ve oyun kurmasını bilen volkan gibi gelişine abanan bir kaleci değil.

Sol bek kesinlikle transfer. Yok mali durumumuz kötü diyorsanız İsmail'i kırmızı kart konusunda uyarıp 11 oynatın. Ortaları geçen sezon oynadığı zamanlarda isabet oranı en yüksek sol bekti. Stoperler zaten belli. Skrtel ve Reyes. Reyes mükemmel bir transfer. Bir sezonun ardından ilk defa oyun kuran bir stoperimiz oldu. Sağ bek o kadar laf olsa da İsla. İsla'nın performansının kötü olmasını ben ona bağlamıyorum. Kesinlikle takım arasında kopukluk olduğundan o da böyle. Orta saha KESİNLİKLE Topal Ekici Eljif. Bakın yazdığım şekilde olmak zorunda. Eljif 10 numara ekici ise 8. Ekici orta sahada topu taşıyıp Eljif'e verirse yeteneğini kullanarak güzel kilit paslar verebilir. Sağ kanat Barış. Nedenini herkes biliyor. Sol kanat Ayew. Kötü bir oyuncu değil aslında. Tek sorunu Türkiye'ye uyum sağlayamadı. Oynadıkça açılacaktır. Forvet hattında ise Frey. Sahada takımı ateşleyebilecek tek oyuncu. Hırsı ve azmiyle takımını ileriye çıkaracağını düşünüyorum. Dizilişimiz şu şekilde. 4-1-1-4. Bu takım bu sene içerisinde 4-3-3 falan oynayamaz. Valbuena neden yok? Kendisi çok yaşlı. Evet iyi niyetli top kaybetti mi dönüyor geri artık ama geriye döne döne yorgunluktan 50. dk'da bitiyor. Yedek olursa yorgun defansı deler geçer.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı şeyleri düşünüyorum. İsmail ve Volkan konusunu bilemeyeceğim ancak ciddi bir uyum sorunu var. Takım çok özgüvensiz oynuyor. İzlerken sıkılıyorum açıkçası yapılan top kayıpları sonucu daha 0-0'ken maçı kapatıyorum.

Bence sorun Zicodan bu yana taktiğin hep aynı olması. Aragonnes, Ersun, Aykut, Pereira, Advocaat, İsmail. 4-5-1, 4-3-3, 4-4-1-1, 4-2-3-1 bunların hepsi kağıt üstünde farklı gözükse bile aslında aynı formasyondalar. Aslında hepsi önce gol yemeyim, atarsam 1-0 olsun bizim olsun kafasındaki taktikler. Ben Slimani ve Frey geldikten sonra Fenerin kesinlikle 4-4-2 oynaması gerektiğini düşünüyorum. Dikkat edin Türkiyedeki takımların %95'i tek forvet oynuyor. Böyle oluncada kadro kalitesi diğerine göre bir tık üstte olan kazanıyor.
Berke
Dirar Skrtel Reyes İsmail
Barış Topal Ekici Ayew
Frey Slimani

Bu kadroda ısrar edilmeli. Dirarın asıl mevki AMRC değil DMRC'dir. Defansif yönü daha daha kuvvetli, orta açamıyor, çalım atamıyor çünkü teknik yok adamda o yüzden çok tepki görüyor. Defansta oynayıp ileri çıksa daha çok faydalı olur. Skrtel ve Reyes zaten banko oynamalı. Sol bekte İsmail ve HAK değişimli olmalı, hangisi formda ise forma onda kalacak, keşke transfer yapabilsek ama 2 gün kaldı malesef.
Barış çok genç-yetenekli bir oyuncu, ısrar etmeli ve kazanmalıyız. Orta göbekte çift taraflı oynayabilen Mehmetlere verilmeli. Duruma göre Elif sokulmalı, hazırlık maçında iyiydi hoştu ama malesef çok top kaybediyor göze görünmesede. Asıl konuşulmayan ise Ferdi Kadıoğlu isimli genç arkadaşımız. Guliano mevkisinde oynayan bu arkadaşımız eğer kazanılırsa yıllardır beklediğimiz 10 numara olabilir. Sol tarafa Ayewi yazdım fakat Cocu defansa daha çok dönmesi konusunda uyarmalı. Yorulunca yerine Valbuena girmeli. Forvetlerin ikiside hem hareketli hem pivot özellikteler. Karşılarında Türkiye takımlarından hiç bir defans oyuncusu fazla dayanamaz. Eğer böyle oynarsak rakip takımları erkenden boğar ve çabuk gol buluruz. Fenerbahçe defans değil hücum takımıdır. Golü atar hemen defansa çekilmez, böyle olursa kalesinde golü görür. Bunu son 10 senede 100lerce kez yaşadık gördük. Ha baktın rakip çok yüklenmeye başladı forvet çıkarıp defans almazsın, gider orta sahaya birini koyarsın hem direncin artar, hem de kontaradan gol atma olasılığın.
Çok yazdım biliyorum ama ben böyle olması gerektiğini düşünüyorum. 30 yaşımda kafamda saç kalmadıysa sebebi Fenerim yüzünden harbi diyorum bak.

Bence sorun Zicodan bu yana taktiğin hep aynı olması. Aragonnes, Ersun, Aykut, Pereira, Advocaat, İsmail. 4-5-1, 4-3-3, 4-4-1-1, 4-2-3-1 bunların hepsi kağıt üstünde farklı gözükse bile aslında aynı formasyondalar. Aslında hepsi önce gol yemeyim, atarsam 1-0 olsun bizim olsun kafasındaki taktikler. Ben Slimani ve Frey geldikten sonra Fenerin kesinlikle 4-4-2 oynaması gerektiğini düşünüyorum. Dikkat edin Türkiyedeki takımların %95'i tek forvet oynuyor. Böyle oluncada kadro kalitesi diğerine göre bir tık üstte olan kazanıyor.
Berke
Dirar Skrtel Reyes İsmail
Barış Topal Ekici Ayew
Frey Slimani

Bu kadroda ısrar edilmeli. Dirarın asıl mevki AMRC değil DMRC'dir. Defansif yönü daha daha kuvvetli, orta açamıyor, çalım atamıyor çünkü teknik yok adamda o yüzden çok tepki görüyor. Defansta oynayıp ileri çıksa daha çok faydalı olur. Skrtel ve Reyes zaten banko oynamalı. Sol bekte İsmail ve HAK değişimli olmalı, hangisi formda ise forma onda kalacak, keşke transfer yapabilsek ama 2 gün kaldı malesef.
Barış çok genç-yetenekli bir oyuncu, ısrar etmeli ve kazanmalıyız. Orta göbekte çift taraflı oynayabilen Mehmetlere verilmeli. Duruma göre Elif sokulmalı, hazırlık maçında iyiydi hoştu ama malesef çok top kaybediyor göze görünmesede. Asıl konuşulmayan ise Ferdi Kadıoğlu isimli genç arkadaşımız. Guliano mevkisinde oynayan bu arkadaşımız eğer kazanılırsa yıllardır beklediğimiz 10 numara olabilir. Sol tarafa Ayewi yazdım fakat Cocu defansa daha çok dönmesi konusunda uyarmalı. Yorulunca yerine Valbuena girmeli. Forvetlerin ikiside hem hareketli hem pivot özellikteler. Karşılarında Türkiye takımlarından hiç bir defans oyuncusu fazla dayanamaz. Eğer böyle oynarsak rakip takımları erkenden boğar ve çabuk gol buluruz. Fenerbahçe defans değil hücum takımıdır. Golü atar hemen defansa çekilmez, böyle olursa kalesinde golü görür. Bunu son 10 senede 100lerce kez yaşadık gördük. Ha baktın rakip çok yüklenmeye başladı forvet çıkarıp defans almazsın, gider orta sahaya birini koyarsın hem direncin artar, hem de kontaradan gol atma olasılığın.
Çok yazdım biliyorum ama ben böyle olması gerektiğini düşünüyorum. 30 yaşımda kafamda saç kalmadıysa sebebi Fenerim yüzünden harbi diyorum bak.
Yazdıklarının hepsini okudum ve katılıyorum. Dirar gelmeden önce Monaco'da sağ bek oynuyordu. Frey ve Slimani fizikli oyuncular ve bence tam takım oyuncuları ikisi uyum yakalarsa bu sene çok sıkıntı yaşatırlar rakiplere. Sol bek alınmalı ancak çok geç kaldılar. Bu sene yeni bir başlangıç oldu umarım takım çok geç olmadan bir sistem üzerine oturur. Yoksa 9-10 yıl daha CL hayal olabilir.

Normalde diğer ülkelerdeki takımlarda bir teknik direktör değişikliği olduğunda ona 1-2 sene civarı süre tanınır üst düzey takım değilse. Fener de değil. Bizde ise hemen gelsin takımı oturtsun şampiyon yapsın şampiyonlar liginde yarı finale çıkartsın diye düşünülüyor. Böyle böyle borç batağına giriliyor. Komik olan başarı da gelmiyor. Başarısızlıklar birbirini kovalıyor. Oysa vizyonlu bir hocaya, 1 sene süre tanınsa bile seneye ve ondan sonraki seneler de daha iyiye gidebilir. Bknz : Klopp. İstediğiniz kadar transfer yapıp taktik değiştirin vizyonunuzu takıma oturtmazsanız dengesizlik devam edecektir ve başarısızlık kaçınılmaz olacaktır.

Normalde diğer ülkelerdeki takımlarda bir teknik direktör değişikliği olduğunda ona 1-2 sene civarı süre tanınır üst düzey takım değilse. Fener de değil. Bizde ise hemen gelsin takımı oturtsun şampiyon yapsın şampiyonlar liginde yarı finale çıkartsın diye düşünülüyor. Böyle böyle borç batağına giriliyor. Komik olan başarı da gelmiyor. Başarısızlıklar birbirini kovalıyor. Oysa vizyonlu bir hocaya, 1 sene süre tanınsa bile seneye ve ondan sonraki seneler de daha iyiye gidebilir. Bknz : Klopp. İstediğiniz kadar transfer yapıp taktik değiştirin vizyonunuzu takıma oturtmazsanız dengesizlik devam edecektir ve başarısızlık kaçınılmaz olacaktır.
Üst düzey değil derken kasteddiğiniz sanırım oyun bazında. Eğer öyleyse haklısınız. Lakin kulüp bazında söylüyorsanız feci şekilde yanılıyorsunuz.

Üst düzey değil derken kasteddiğiniz sanırım oyun bazında. Eğer öyleyse haklısınız. Lakin kulüp bazında söylüyorsanız feci şekilde yanılıyorsunuz.
Ben takımlarımızı diğer Türk takımlarıyla karşılaştırmayı çoktan bıraktım. Avrupa bazlı bakmak istiyorum artık. Avrupa bazlı baktığımızda üst düzey değil. Futbolu zaten Ersun Yanal'dan beri üst düzey değil.

Ben takımlarımızı diğer Türk takımlarıyla karşılaştırmayı çoktan bıraktım. Avrupa bazlı bakmak istiyorum artık. Avrupa bazlı baktığımızda üst düzey değil. Futbolu zaten Ersun Yanal'dan beri üst düzey değil.
Hiçbir kulübümüz bu düzeye erişemedi. Erişseler ayakbastı parası için çırpınmazlardı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı