Ne zaman nakil yapmalıyım?

Yusufdmrk

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
9.sınıfım, LGS'de ortalamam ile girdim okuluma, 88 ortama ile girdim fakat gitmek istediğim X okulu 90 ortalama ile alıyordu.
Şu an nakil işlemleri kapalı diye biliyorum.
Kontejan da yok sanırım maalesef. Şu an 1.dönem ortalamam 90 ama 2.dönemde ortalamam biraz daha düşük olabilir, 85 üstü tutmaya çalışacağım. X okuluna gitmek benim için çok önemli, şu anki okulum 75 ortalama ile aldı 10. olarak girmiştim sanırım. Okul yeni yapıldı gayet güzel ama benim tanıdığım çok az kişi var ve ortalaması çok düşük. Ne yapmamı tavsiye edersiniz? X okuluna ne zaman geçebilirim?

Gideceğin okulun başarı sıralaması nedir? Mesela bu ortalama ile gidersen (85) ve gittiğin okulda öğrenci başarı ortalamaları (95-100) arası ise bence şimdiki okulunda kalman daha doğru. Şundan dolayı TYT tarafında eğer şimdiki okulunda okul birinciliğine oynarsan gelecek puan daha yüksek olacaktır. Ama diğer okulun öğrencilerinin ortalaması senden daha fazla olursa puan alma şansın aynı oranda düşer. Bir de diğer okulda tanıdık mevzusu olunca bence onlarla takılmaktan ders de çalışmazsın onu da hesaba kat. 😃

Senin velin gibi oldum ama seni düşünüyorum.🙂

Gideceğin okulun başarı sıralaması nedir? Mesela bu ortalama ile gidersen (85) ve gittiğin okulda öğrenci başarı ortalamaları (95-100) arası ise bence şimdiki okulunda kalman daha doğru. Şundan dolayı TYT tarafında eğer şimdiki okulunda okul birinciliğine oynarsan gelecek puan daha yüksek olacaktır. Ama diğer okulun öğrencilerinin ortalaması senden daha fazla olursa puan alma şansın aynı oranda düşer. Bir de diğer okulda tanıdık mevzusu olunca bence onlarla takılmaktan ders de çalışmazsın onu da hesaba kat. 😃

Senin velin gibi oldum ama seni düşünüyorum.🙂
Hocam ortalamam 90 şuan. Arkadaşlarımla takılmak beni motive ediyor aslında TYT ile dediklerinizi bilmiyordum açıkcası ama şuanki okulumun ortamı gerçekten çok kötü ve bende uyum sağlamaktan korkmuyorum değil. Ve gitmek istediğim okula gidersem daha fazla çalışıp daha iyi notlar yapabileceğime inanıyorum ama maalesef kontejan yok ve ben okula uzağım :(.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı