Ne zaman SSD ve RAM eklenmeli?

Daha fazla  
Birçok soru soruluyor hız için SSD mi RAM mi diye?
Bu belirsizlikten nasibini alanlardan biri de benim.
Hangi koşullarda SSD takılması; hangi şartlarda RAM yükseltmesi daha faydalı olur?
RAM ve SSD'nin belirgin farklı özelliklerini tartışmaya sunmak istedim.
Teşekkürler...

Hangi koşullarda SSD takılması; hangi şartlarda RAM yükseltmesi daha faydalı olur?
Teşekkürler...

Windows'un hızlı olmasını istiyorsan SSD alıp Windows'u SSD'ye kurmanı tavsiye ederim😊🙏

Teşekkürler...

Günümüzde yeni sistem alıp SSD takmayani tasliyorlar desek yeridir. Normal ev kullanımı için 4-8 GB yeterli. Ama iş ev kullanımının üstüne çıkıyorsa minimum 16.

Bilgisayar donuyor, uygulamalari gec aciyorsa RAM. Yuklenme ekranlari iskence gibi geliyor, Windows yavas aciliyorsa SSD almaniz mantikli olur.
şuanki bilgisayarımda denemiştim internet tarayıcısında arkaya 10 tane falan sekme açınca pc de yavaşlamalar olmaya başladı ayrıca antivirüs de kurulu bazen 20 sn ye yakın donma olmuştu bunları görev yöneticisinden kapattığımda pc yine normale dönüyor ara sıra oyun oynadığımda (1 gb kadar belleği kapsayan oyun) oyunu kapattığımda da 1-2 dk ya kadar yavaşlama oluyor. sonra yine görev yöneticisiyle kapattıgımda rahatlıyor
Bu arada asus k555u pc ye 4 gb ddr3 ram a sahibim önerileriniz için teşekkürler..
nasıl bir yükseltme benim için faydalı olabilir

Oyunlarda vs drop yiyorsan RAM almalısın, eğer daha hızlı Windows istiyorsan ve oyunlarda vs bekleme sürelerinin daha hızlı geçmesini istiyorsan da SSD almalısın lakin 8 GB RAM'in varsa SSD tavsiye ederim

Günümüzde SSD farz. Yoksa hemen alınmalı.
RAM'e gelecek olursak oyun oynuyorsan ya da performansa ihtiyacın varsa ve çift kanal kullanmıyorsan kullanman çok daha iyi olacaktır. Boyut olarak ise sana ne gerekiyorsa onu al. Ama yeni alacaksan 2*8 GB, 2*4 GB'a göre çok daha mantıklı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı