Ne zaman SSD ve RAM eklenmeli?

Oy
şuanki bilgisayarımda denemiştim internet tarayıcısında arkaya 10 tane falan sekme açınca pc de yavaşlamalar olmaya başladı ayrıca antivirüs de kurulu bazen 20 sn ye yakın donma olmuştu bunları görev yöneticisinden kapattığımda pc yine normale dönüyor ara sıra oyun oynadığımda (1 gb kadar belleği kapsayan oyun) oyunu kapattığımda da 1-2 dk ya kadar yavaşlama oluyor. sonra yine görev yöneticisiyle kapattıgımda rahatlıyor
Bu arada asus k555u pc ye 4 gb ddr3 ram a sahibim önerileriniz için teşekkürler..
nasıl bir yükseltme benim için faydalı olabilir
Bir 4gb lik modül alıp 8gb yapmanızı öneririm.

Birçok soru soruluyor hız için SSD mi RAM mi diye?
Bu belirsizlikten nasibini alanlardan biri de benim.
Hangi koşullarda SSD takılması; hangi şartlarda RAM yükseltmesi daha faydalı olur?
RAM ve SSD'nin belirgin farklı özelliklerini tartışmaya sunmak istedim.
Teşekkürler...
RAM arkaplanda çokça fazla uygulama çalıştırmanızı ve tarayıcınızda fazlaca sayfa açabilmenizi sağlar, yani öncelik RAM olmalı. İlk başta kesinlikle RAM alınmalı. Sonrasında ise çok küçük boyutlu ve Windows kurulabilecek bir SSD alınmalı. SSD depolama ile ilgili her işinizi hızlıca yapmanızı sağlar.

Oyunlarda vs drop yiyorsan RAM almalısın, eğer daha hızlı Windows istiyorsan ve oyunlarda vs bekleme sürelerinin daha hızlı geçmesini istiyorsan da SSD almalısın lakin 8 GB RAM'in varsa SSD tavsiye ederim

Burdan şunu diyebilir miyiz ?
Başlangıcta sistemin ve chromenin hızlı açılabilmesi için ssd ama chromeda arkaya 10 tane sekme açtın bunların pc donmadan çalışabilmesi için ram ön planda gerekli...

Bu devirde SSD'nin en az 240 GB olması lazım. Normalde ise 480GB.

Dostum biliyoruz orasını benim sistemde 500 GB SSD var arkadaşın ikisini bir anda yükseltmesi zor fiyatı kısmak için 120 GB al dedim.
8-12 GB RAM'de yeterli oluyor, SSD 120 GB çok az olur.

12 yeterli olabilir SSD'nin kapasitesini düşük tutmamın sebebi arkadaşın iki parçayı da aynı anda yükseltmesi zor yoksa kendi sistemime 500 GB SSD almam.😉

Dostum biliyoruz orasını benim sistemde 500 GB SSD var arkadaşın ikisini bir anda yükseltmesi zor fiyatı kısmak için 120 GB al dedim.

12 yeterli olabilir SSD'nin kapasitesini düşük tutmamın sebebi arkadaşın iki parçayı da aynı anda yükseltmesi zor yoksa kendi sistemime 500 GB SSD almam.😉
yükseltme yaparken pc de ne varsa ondan bir tane daha takman daha iyi olur diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum
4 gb ram şuan mevcut
yanına 4 gb mı ekleme yapılırsa iyi olur 8 gb mı takılırsa iyi ?

Yükseltme yaparken PC'de ne varsa ondan bir tane daha takman daha iyi olur diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum.
4 GB RAM şu an mevcut.
Yanına 4 GB mı ekleme yapılırsa iyi olur 8 GB mı takılırsa iyi?

Tabi ekstra RAM sistem için iyi olacaktır. Kısa sürede SSD'ye de geçersiniz rahatlar sistem.

Tabi ekstra RAM sistem için iyi olacaktır. Kısa sürede SSD'ye de geçersiniz rahatlar sistem.
eyvallah hocam çoook acayip birşeyle karşılaştım
ram almama gerek kalmadı
meğer slotta 8 gb lık ram varmış
adamlar tam takamamış :)
haybeye kaç zamandır 4 gb ram kullanmışım yerine taktım az önce 12 gb oldu
biostan da kontrol ettim..
Çok teşekkürler.....

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı