Necip Fazıl Kısakürek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi fikrine karşı çıkan birini görünce özgür ülkeyiz saygı duymak zorundasın, yobaz seni dersin ama.
Hayır demem. Belliki bu konularda çok bilgili değilsiniz. Elma ve armutları birbirine karıştırıyorsunuz. Bence bu konuda fikir yürütmeyin. İnsan, insanın, fikrine karşı çıkar. Karşı çıkma saygısızlık değildir.

Mini etekten rahatsız olan Necip Fazıl kadın bacakları hakkında şiir yazmıştır. Bu nasıl ikiyüzlülük demeyin siyasal islamcı kafasıdır bu. Hatta burada şiiri de paylaşayım da nasıl bir adam olduğunu daha iyi anlayalım.

Her ayağın bastığı yerde sanki kalbim var,
kalbim ki vahşi bir zevk alır ezilişinden.
ömrümün geçtiği yolda bana sorsalar,
gidiyorum bir kadın bacağının peşinden.

Bir kadının içinden ağlayışı, gülüşü,
gözlerinden ziyade bacaklarına yakın,
bir lisandır onların duruşu, bükülüşü,
kadınlar! onlar varken konuşmayınız sakın.

Ince sütunlardaki ilahi güzelliğe
bacakların ruhudur şekil veren diyorum
bacakları bir kalın örtüde saklı diye
mermerde kalbi çarpan venüs’ü sevmiyorum.

Boynuma doladığın güzel putu görseler
insanlar öğrenirdi neye tapacağını.
kör olsam da açılır gözüm, ona sürseler
isa’nın eli diye, bir kadın bacağını.

Bir kadın bacağının peşinden giden "üstad" mini eteğe nasıl da karşı çıkıyor ama!

Son düzenleyen: Moderatör:
Tarihte her şey zamanına göre değerlendirilmeli demişler. Ben de hayranı değilim Kısakürek'in; fakat ortaya koyduğu eserler her baba yiğidin harcı değildir. Siyasi veya sosyal görüşü umrumda değil çünkü ben onu şair olarak tanıyorum :).
En objektif bakış açısı. Tebrikler kardeşim.

Dine hakaret etmekte uygun değil, Kadına hakaret etmekte uygun değil. Onun zamanın'da bu tarz davrananlar, giyinenler fazla olmadığından kültüre'de bağlı olarak tepkisini koymuş. Zaman ilerledikçe insanlar değişiyor, yaşam tarzları değişiyor ve buna göre alışıyoruz. Aynı yazıyı bugün yazsa uygun olmazdı ancak aradan uzun zaman geçmiş bir yazı. olayı büyütmemek gerekir.

Tarihte her şey zamanına göre değerlendirilmeli demişler. Ben de hayranı değilim Kısakürek'in; fakat ortaya koyduğu eserler her baba yiğidin harcı değildir. Siyasi veya sosyal görüşü umrumda değil çünkü ben onu şair olarak tanıyorum :).
İyi şairdir. Beş para etmez yalaka bir adamdır. Kumarbazdır ama dindar geçinir. Şimdi iyi şair diye geri kalanları yok mu sayalım? Sizi anlıyorum ama iyi şair olmasının bir anlamı yok benim için.

İyi şairdir. Beş para etmez yalaka bir adamdır. Kumarbazdır ama dindar geçinir. Şimdi iyi şair diye geri kalanları yok mu sayalım? Sizi anlıyorum ama iyi şair olmasının bir anlamı yok benim için.
Bana göre de yaşantısının bir anlamı yok. Çünkü benim için Kısakürek sadece şairdir. Sosyal yaşam veya din ile ilgili ders almak istersem herhangi bir sosyologun, din adamının eserini okuyabilirim. İster camide yazsın ister kumarhanede. Ne dini bana ne de hayatı.

Sayın Recep Baltaş, Sanalda boş boş 2 kelam yazmakla uğraşacağınıza gidin telefon inceleyin, bilgisayar toplayın nasılsa işiniz bu. Yobaz, akılsız dediğiniz insanlar kurtuluş savaşı gibi nice destanlar da göğüslerini siper edip vatanı kurtarmışlar dır. O yobaz dediğiniz insanlar sen şuan rahatça bu metni yaz diye sayısız kurşun yağmuruna tutuldu. Gezi parkına gidip polise küfür etmekle olmuyor bu işler Recep Baltaş.

Sanırım teknik konularda bilginiz olmadığından yobazlığın tehlike altında olduğunu görünce dayanamayıp bir mesaj atayım dediniz. Gönül isterdi ki bu enerjinizi bir yobazı savunmak için değil, birkaç kişiye yardım etmek için kullanasınız ama biliyorum, bilim zor iş. Yobaz savunmak daha kolay.

Ha bir de ben Gezi Parkı eylemlerini destekledim lakin eylemlere aktif olarak katılmadım ve polise küfür etmedim. Karıştırdınız galiba.

Ama şunu da sormadan geçmeyeceğim. Siz Fetö'cü müsünüz yoksa? Çünkü Gezi Polisleri'ni savunmanız garip geldi bana.

Zira Gezi'de inadına çadırları yakıp insanları tasfiye eden Fetö'cü polislerdi. Neyi desteklediğinize dikkat etmenizde fayda var ;)

Son düzenleme:
Bana göre de yaşantısının bir anlamı yok. Çünkü benim için Kısakürek sadece şairdir. Sosyal yaşam veya din ile ilgili ders almak istersem herhangi bir sosyologun, din adamının eserini okuyabilirim. İster camide yazsın ister kumarhanede. Ne dini bana ne de hayatı.
Saygı duyarım ancak oldukça büyük bir kitle, onu "Üstad" olarak çağırıyor ve bu zümre kör cahillerin önde gidenleri. Okumamış, görmemiş ve cahil kesim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı