Neden 18 ve 24 inç OLED monitör yok?

Cus d amato

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
27 ve 32 inç OLED monitörler yaygın. 24 inç de OLED yok, varsa da çok azdır, ben hiç görmedim. Laptop tarafında da 14 ve 16 inç monitörler yaygın ama 18 inç OLED hiç görmedim. 18 inç mini LED'ya da IPS kullanıyorlar. Bunun sebebini bilen var mı? Yani OLED ekran 18 ve 24 inç neden yok diye sorduğumda "ufaldıkça üretmek zorlaşıyor" diyorlar ama o zaman 14 inç ve 16 nasıl var?

27 ve 32 inç OLED monitörler yaygın. 24 inç de OLED yok, varsa da çok azdır, ben hiç görmedim. Laptop tarafında da 14 ve 16 inç monitörler yaygın ama 18 inç OLED hiç görmedim. 18 inç mini LED'ya da IPS kullanıyorlar. Bunun sebebini bilen var mı? Yani OLED ekran 18 ve 24 inç neden yok diye sorduğumda "ufaldıkça üretmek zorlaşıyor" diyorlar ama o zaman 14 inç ve 16 nasıl var?

Monitörlerde 24 inç altı çağ dışı olarak kalıyor OLED alacak durumu olan kisilerin sistemleri yüzde 90 üst sınıf olduğu için çoğu 2K da kullanıyor. O yüzden 24 inç 1080p OLED monitör üretmekte mantıksız.

Bu tamamen piksel yoğunluğunun küçük boyutlu monitörlere sığmamasından kaynaklı. Üst sınıf monitörlerin çoğu 27'den başlar diğerleri genellikle yüksek Hz odaklı E-Spor monitörlerdir.

Monitörlerde 24 inç altı çağ dışı olarak kalıyor OLED alacak durumu olan kisilerin sistemleri yüzde 90 üst sınıf olduğu için çoğu 2K da kullanıyor. O yüzden 24 inç 1080p OLED monitör üretmekte mantıksız.

24 öyle desek peki 18 neden OLED yok? 18 inç laptoplarin hepsi zaten premium. MSI Titan'ya da ROG Scar 18 bile OLED koymuyor.

Bu tamamen piksel yoğunluğunun küçük boyutlu monitörlere sığmamasından kaynaklı. Üst sınıf monitörlerin çoğu 27'den başlar diğerleri genellikle yüksek Hz odaklı e-spor monitörlerdir.

Tamam ama 14 ve 16 inç laptoplarda OLED ekran var, 18 inç laptoplarda yok. Sizin dediginiz gibi olsa tam tersi olmaz mıydı?

Son düzenleyen: Moderatör:
24 öyle desek peki 18 neden OLED yok? 18 inç laptoplarin hepsi zaten premium. MSI Titan'ya da ROG Scar 18 bile OLED koymuyor

Yüksek üretim maliyeti ve pazar piyasasında, bu modellere rağbet olmamasından kaynaklı, tamamen zaten HDMI ile bir monitöre görüntü aktarmak varken böyle bir şeye ihtiyaç duyulmuyor.

Yüksek üretim maliyeti ve pazar piyasasında, bu modellere rağbet olmamasından kaynaklı, tamamen zaten HDMI ile bir monitöre görüntü aktarmak varken böyle bir şeye ihtiyaç duyulmuyor.

Yok anlamadınız siz dediğimi. Mesela aynı Razer Blade laptopun 16 içinde OLED var 18'inde yok. Her kullanici 18 de de OLED istemez mi mantıken?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok anlamadınız siz dediğimi. Mesela aynı Razer Blade laptopun 16 içinde OLED var 18'inde yok. Her kullanici 18 de de OLED istemez mi mantıken?
Adobe grafik editörleri için dediğiniz güzel fakat sistem donanım parçaları göze alındığında kullanıcı için en iyisi sunulması gerektiğinden Batarya Isınma sorunlarına yol açmaması sebebiyle koymuyor olabilirler. 2inç fark için müşterilerin bir kaç bin lira fazla ödemesi pek olası bir ihtimal olmadığını düşünüyorum.

Bildiğim kadarıyla OLED'lerin diğer panel türlerine göre yaygın dezavantajlarından birisi yazılardaki keskinlik/okunulabilirlik durumunun daha zayıf olması. Ekran küçüldükçe bu dezavantaj daha da agresifleşir ve üretim maliyeti artar. 14 ve 16 inç'lerde olması ise bu ekran boyutlarının dizüstüler için en yaygın boyutlar olması olabilir. Çok fazla satıldıkları için maliyeti daha kolay karşılıyordur diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı