Bir çok nedeni var fakat benim bildiğim Stalingrad'da kaybetmelerinin sebebi kanatlarda yeteri kadar asker olmaması.Eki Görüntüle 1227102
Sorduğum soru başlıktaki gibi: Neden? Savaşın başından beri Sovyetleri birçok kez kuşatarak milyonları öldürmüş olan bir devlet Stalingrad Savaşında sadece 333 bin kayıp vererek nasıl yıkılır?
Eki Görüntüle 1227102
Sorduğum soru başlıktaki gibi: Neden? Savaşın başından beri Sovyetleri birçok kez kuşatarak milyonları öldürmüş olan bir devlet Stalingrad Savaşında sadece 333 bin kayıp vererek nasıl yıkılır?
Hocam osmanlı devleti bu savaşın kaybı ile evet büyük bir borca girdi.Yine yıkılırdı.Fakat sadece hızlandı.Ben de bir soru sormak istiyorum; Almanlar kaybetmeseydi Osmanlı devleti hala yaşar mıydı?
Ben de bir soru sormak istiyorum; almanlar kaybetmeseydi osmanlı devleti hala yaşar mıydı?
Eki Görüntüle 1227102
Sorduğum soru başlıktaki gibi: Neden? Savaşın başından beri Sovyet'leri birçok kez kuşatarak milyonları öldürmüş olan bir devlet stalingrad savaşında sadece 333 bin kayıp vererek nasıl yıkılır?
İngiltere ile savaşırken üstüne sovyetlere savaş açıp yakalattırdıkları Meksikanın ABD'ye savaş ilan etmesi isteği ile ABD'ninde savaşa katılması ile büyük bir hata yaptılar, zaten Fransa düşmüştü tek İngiltere kalmıştı Sovyetlere girmesi saçma.Eki Görüntüle 1227102
Ruslara karşı Blitzkrig tekniğini neden yapmadılar? Veya yapamadılar?Aslında Ruslar haricinde yıldırım savaşları oldukça etkili oldu
Ruslara karşı blitzkrig tekniğini neden yapmadılar? Veya yapamadılar?
Hocam Blitzkrieg'in saldırı sırasında çekilmiş bir videosu var mı?Aslında bir nebze yaptılar. Almanların ilerlemesi bunda başarılı olduklarını da gösterir ama Rusya büyük bir coğrafya. Almanlar bir süre iyi gittiler ama dümdüz toprakları olan tarih boyunca işgale uğramış doğal koruması olmayan Polonya'ya benzemez. Ya da Fransa'nın savunamadığı geçiş noktaları gibi yerler yok. Kış aylarına geldiğin zaman Rus coğrafyası doğasıyla öldürmeye başlıyor.
Uzun yıllar devam eden bir savaşın içine sen böyle kuvvetli bir ülkeye saldırıyorsun. Fransa yanı başın. Polonya yanı başın. Burası öyle değil. Çağın teknolojisini de düşünürsen lojistik sıkıntılar var. 200 km ye cephane yetiştirmeye benzemez.
Belki sadece Rusya ile uğraşsan fethet cephenin kuvvetlendir ilerle. Fethet yerini kuvvetlendir ilerle gibi adım adım gitsen yenersin. Lakin İngiltere bir tarafta Amerika diğer tarafta potansiyel cepheler düşmanlar varken Rus ayısına saldırmak akıl karı değil. Zaten genel yenilgiyi de bu yüzden aldılar. Rus cephesi hiç açılmasaydı normandiya ile Fransa geri alınır. Hollanda vs kurtulurdu ama çekler ve polonyalılar için kimse uğraşmaz. Kurtulan yerleri zafer sayardı. Almanlarda yaşam alanı ilan ettikleri Çek Avusturya ve Polonya'yı alır ve keyfine bakardı.