Neden Android uzun süre kullanılmaz deniyor?

O durumda bile anlamadığım şeyler var. Note 4 ile şu an PUBG oynayabiliyorum.
İphone 6s var 8 senelik açıyor Whatsapp.
OS'dan bahsettim, telefondan değil. 6S PUBG'de oynatıyor.

Annemde benim eski telefonum olan Android 5 sürümlü Samsung Note 3 4G modeli var. 2014 yılında almıştım ve şuan 8 yaşında. Hala bütün uygulamaları (WhatsApp, Instagram, YouTube vs.) kullanıyor. Bunu diyen neye göre demiş olabilir? Gidip dandik android veya ünlü markaların en düşük modellerini alırsanız elbette bu kadar uzun süre kullanamazsınız. Iphone'a bakıldığı zaman düşük model zaten üretmiyor. Her sene ürettiği modellerin hepsi zaten amiral gemisi sınıfında. Samsung'un amiral gemisi modellerinden birini alırsan, Iphone gibi yıllarca kullanırsın.

Evet, haklısınız. Bu güvenlik açıklarının kullanımı genelde Play Store'nin diplerindeki saçma uygulamalarda oluyor. Bilinçli kullandığım için benim için almama nedeni olmasa da başkaları için olabilir.

Şu an Galaxy S7 kullanıyorum. Eğer ki Android 9 bu telefona gelseydi daha kısa sürede bozulacağından şüphem yoktu. Çünkü onun yılında çıkan diğer telefonların hali şu an hiç yok. 6 yıllık bir telefona göre PUBG New state olsun onun düzeyindeki oyunları açabiliyor. iPhone olsa belli bir sürümden sonra direkt telefon tahtalı köye hiç kuşkusuz giderdi.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Anladım şu an. Bu saçma yargı kırılmalıdır bence.

Aynenn 6S şu an en son iOS güncellemesini aldı mesela 8 senelik olmasına rağmen.

Android cihaz güncelleme almadığı zaman CustomROM ve Root ile yolunuza devam edebiliyorsunuz. ROM ile stabil olan bir AOSP yükleyip Android Sürümü yükseltebilirsiniz.

Güvenlik açığı diyorsanız root atıp (bilinçsiz kullanici için sıkıntılı olabilir) Energized, Security Patch Update yapabilirsiniz.

Ayni durum iPhone için de JB yoluyla geçerli aslında.

Cihazlar amacımız değil aracimiz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…