Neden Apple'ın fanboyluğunu yapıyorlar?

IPad'leri gerçekten çok iyi, onun dışında MacBook'lar da iyi. Ama telefonlarına o kadar para vermeyi doğru bulmuyorum çünkü daha az fiyata sahip olup daha güçlü olan telefonlar var ve en az iPhone kadar performanslılar. İşletim sistemlerinin stabil olması dışında çok büyük bir özelliği yok bence.
Aynen mesela bizim evde IPAD var, gerçekten güzel ama telefonuna para vereceğimi sanmıyorum.
 
İyi de arkadaşım teknolojileri arasında yıl farkı var, sen niye gidip 7700k ile A14 bionic kıyaslıyorsun ki? Tabii ki X86 bir işlemci ARM tabanlı bir işlemciden, ARM tabanlı uygulamalarda fark yiyecek. Bu nasıl bir mantık? ARM tabanlı uygulamalar (adı üstünde) ARM tabanlı işlemciler için optimize ediliyor. A14 bionic işlemciyi gidip SD865+ ile kıyaslasan derim ki, var haklılık payı. Aynı sektör değiller bir kere. Ayrıca yıl farkı da var arada. 7700k, 2016 yılında çıkmış bir işlemci. 2020 değil. Eğer mantığına uyuyorsa git R9 5950X ile A14 kıyasla :D hemde X86 tabanlı uygulamalarda. Ne kadar saçma değil mi?

Şimdi şöyle öncelikle ben doğrudan elimdekilerle örnek verdim emin ol 7700k değil de 11700K'ya MacBook Pro'nun yarı fiyatına satın alıp üstüne bir de 1000-2000 TL arası bir sıvı soğutma almış olsaydım sonuç özellikle tek çekirdekte farksız, çok çekirdekte de benzer oluyor.
7700K'nın tek çekirdek 1444, 5975 çok çekirdek skoru, (90W)
11700Kf'nın tek çekirdek 1603, 10131 çok çekirdek skoru, (95 W)
M1'in tek çekirdek 1739, 7812 çok çekirdek skoru var. (15 w~)
Ayrıca ARM uygulama ile X86 uygulamaların aynı işlemlerini yaptığı halde bahsediyorum bu 2'ye 3'e kat farklarından ki,
Benchmark uygulaması X86 mimarisinde çalışıyor.
 
Evet ben bizim ülke için diyorum. Apple alınca havalı olduğunu sanan sağa sola gösternler var. Ancak 2-3 yıl sonra güncelleme almayan cihazların ömrü uzun olabiliyor bence hemen bozulmuyorlar. Bir de şimdi en ucuz güncel Apple telefon 4500-5000TL. Bu fiyata Samsung gibi markaların çok daha iyi cihazları var.

Tabi hemen bozulmuyorlar ama mesela 5 yıl güncelleme alıp 2 yıl sonra bozulan telefon var bir de 2 yıl güncelleme alıp 2 yıl sonra bozulan telefon var. Yani sonuç olarak her türlü ekstra birkaç yıl kullanılabiliyor.
 
Mesela işletim sistemleri gayet stabil ve kullanışlı IPad'leri MacBook'ları gayet iyi telefonlar çok pahalı onlara bir şey demiyorum ve çok uzun süre dayanabiliyorlar mesela bir Android telefon 4 yıl dayanıyorsa iPhone 6-7 yıl dayanıyor tabii ki bu kullanıcının nasıl kullandığına göre değişir ben bu genellemeyi hiç oyun oynamayan biri üzerinden yaptım ama oyun oynayan biri ise bu dayanma ömrü kısalacaktır.
 
Uzun yıllar Android kullanıcısıyım. Ben bir telefon aldığımda maksimum 2-3 sene güncelleme desteği almasını istemiyorum. O 3 sene içinde zaten en fazla 1 veya en fazla 2 tane büyük güncelleme geliyor. Aralık 2016'da çıkan Asus Zenfone 3 telefonum 2017 Ocak ayı gibi Türkiye'ye geldi. Şubat'ın ortalarında ise telefonu aldım. Maalesef ki güncelleme desteği 2018'den sonra kesildi. IOS işletim sistemini kullanan başka bir telefon olan iPhone 5S ise 2013 yılında çıktı güncelleme desteği Haziran 2019'da kesildi. Ben telefonumdan memnunum kesinlikle mükemmel bir telefon yılına göre. Ama ilk gün ki perfonmansını gerçekten veremiyor. Android'in bir o kadar özgür ama kasan dünyasından sıkıldım ben. Sonra ki telefonumu IOS işletim sistemi kullanan bir cihaz olarak tercih edeceğim kesinlikle. Hiçbir markanın fanboyu değilim ama Apple her ne kadar eleştirilip yerden yere vurulsa dahi takdire şayan bir marka. Herkes MacBook'un fiyatından ve oyun perfonmansından bahsetmiş ama MacBooklar oyun oynamak için değil ki. Yeni M1 yonga setinde CPU perfonmansına ağırlık verilmiş. Siz o CPU perfonmansıyla aynı perfonmansı veren bir cihaz almaya kalksanız yine hemen hemen aynı fiyata denk geliyor zaten. Bu cihazlar kompakt ve render, yazılım, çizim uygulamaları kullanan kişilere hitap ediyor. Batarya ömrü konusunda yeni iPhone 12 Mini'nin bir incelemesini incelemiştim. 2200 küsür mAh bir batarya kapasitesi vardı. Netflix'den izlenilen 3 saatlik bir film cihazın bataryasını %100'den %75'e düşürüyor sadece. Genel kullanım içinde bir günü rahat çıkartıyor. Optimizasyon konusunda mükemmel bir işletim sistemi IOS. Bunda A14 Bionic işlemcininde etkisi var tabii.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı