Neden Apple'ın fanboyluğunu yapıyorlar?

Öncelikle M1 işlemci ARM mimarili dolayısıyla x86 mimarili uygulamalarda elde edilmesi gereken performansı yakalayamaz. Diğer bir mevzu, benchmark skorları. Benchmark skorlarında Geekbench'in AArch64 ile yapılan testlerinde tek çekirdek performansı ne kadar yüksek çıksa da, çok çekirdekte arada muazzam bir fark var.


Adobe Premier ile render almak M1 işlemcili bilgisayarlarda bir zulüm şuan. Çünkü Premier Pro henüz ARM mimari için optimize edilmedi. Testlerde de eğer denediysen fark etmişsindir ki Premier ile alınan renderlar Final Cut'a göre neredeyse 2 yada 3 kata kadar daha uzun sürüyor. Bu durum Ryzen 9 5900x veya 5950x bir işlemciye sahip 2000 serisi ekran kartı kullanan bir bilgisayardan bile çok çok çok daha uzun. Normalde M1'lerin render süresi (bir laptopa göre çok başarılı kabul etmem gerek) ortalama olarak aynı projede I9-9900k 2080 sistemlerle çıkıyor. i9-9900k diyorum. 10900k veya 11900k değil. Ayrıca Intel'in 11. nesil işlemcileri tamamen bir hayal kırıklığıyken i9-10900k ile 11900k arasında fark yokken, yine 10700k ile 11700k arasında performans farkı yokken gelip ısrarla Intel 11. nesil işlemciden bahsediyorsun.

Ryzen 7 5800x M1 ile doğrudan aynı performansları veriyor :D

AMD Ryzen 7 5800X Benchmarks - Geekbench Browser

TDP değerleri arasında ki farkı göz ardı edersek M1 ortalama bir işlemci. TDP değerlerini aldığımız zaman ve sıcaklıkları göz önünde bulundurduğumuz zaman başarılı bir işlemci oluyor. Ayrıca M1 işlemciye bu kadar düşük TDP değerleri sunmasını sağlayan şey ARM mimarisi. M1 işlemci eğer x86 mimarisiyle inşa edilmiş bir işlemci olsaydı, TDP değerleri minimum 3 kat artmak zorunda kalacaktı bu performanslara yaklaşabilmesi için.
ARMv9 ile fark daha da büyüyecek. Ayrıca Premier Pro'daki render süresi olayı Intel Mac'lerde de var.
 
Hocam kız arkadaşla telefonu nasıl bağladınız anlamadım ama siz eğer telefon havalı diye alıyorsanız Apple fanboylarından farkınız yok.
APPLE telefonu havalı sanan tek bir bizim Ülke sanırsam. Bizim en az 5.000 üzerinde aldığımız telefonu yabancılar 1000 dolar veya euro vererek alıyorlar.
 
APPLE telefonu havalı sanan tek bir bizim Ülke sanırsam. Bizim en az 5.000 üzerinde aldığımız telefonu yabancılar 1000 dolar veya euro vererek alıyorlar.
Dostum Andorid'lerde de bu geçerli. Apple hater kitlesi çok sıkıntılı bu forumda. Apple her sene aynı Iphone'ı tanıtıyor diye dalga geçen kitlenin S20'nin S21'den daha iyi bir cihaz olduğundan haberleri yok.
 
Burada kişinin bir telefondan beklentileri devreye giriyor aslında. APK ile işi olmayan, Apple ekosistemini rahat bulan birinin iPhone alması gayet normal.
Bir de APK kuran, daha az kısıtlama seven, seni neredeyse hiç kısıtlama olmadan bir işi kolayca yapmayı sevenler Android bir cihaz alması gayet normal.
Şimdi diyeceksiniz APK korsan için istiyorlar diye. Hayır, sadece korsan için değildir APK. Ülkemizde indirilemeyen bazı uygulamaları kullanmak için mecbur APK indirmelisin. Örnek olarak Pokemon Go.
Burada boşuna "iPhone çöptür! Hayır Android çöptür!" kavgasına girmeyin bence. Zevkler ve renkler tamamen bu mesele. Ayrıca lütfen 10000 TL olan bir telefonu 2000 TL olan bir cihazla karşılaştırmayın. Aynı segmentte olan iki cihazı karşılaştırmak her zaman en doğrusudur. Öbür türlü haksızlık oluyor.
 

Geri
Yukarı