Neden bor işleyemiyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben gereksiz demedim ki. Sadece tek başına yakıt olarak kullanılmıyor onu belirttim. Bor zenginleştirme işlemlerinde kullanılıp hidrojen kaynağı görevi yapıyor yakıtlarda. Tabi bunu amerika yıllardır üretiyor. Türkiye de bu yakıtı Amorfosbor olarak üretebildiğini açıklamıştı. Ama doğru mudur bilemiyorum. Doların düşmesini de hiç sağlamaz. Doların düşmesi için başta hukuka güven olması lazım yatırımcıların döviz getirmesi için. Bunun dışında ne satarsan sat önemsiz miktarda düşüş sağlar.

Ben saygı duyuyorum dostum, boş yapmak bir deyim değil mi? Gereksiz laflar manasına gelen. Eğer ben fikrimi destekleyecek bir argüman sunmuyorsam ben de boş yapıyorumdur. Duygusallığa gerek yok.
Aynen kardeşim kesinlikle saygı duyuyorsun canı gönülden inanıyorum sana. İyi forumlar dilerim.

Abi bu zenginleştirme olayı nı neden yapamıyoruz peki.
Doların düşmesini ülkeye yapılan yatırım olarak değil bu ürünün üretilip satılmasıyla ülkeye dolar girmesinden bahsediyorum TL ile yap dolar ile sat mantığından.

Ülkede askeri alanda da kullanılmak üzere bor üretimi yapılıyor. Bunu yapacak tesislerin de temeli atıldı geçmişte. Sene 2020 burada gelip bilmeden, araştırmadan yorum yapıyorsunuz. Çocuk çıkmış diyor ki çıkaracak teknoloji yok, abi şaka mısınız siz?

TÜRK ASKERİ.ALLAHUEKBER.

Pektimi devralan sokar veya bunun gibi iç üretimden bahsediyorsanız evet, bunlar bulunmakta ama bu doğudan cıkartılan petrol gibi, ülkeye yetmiyor ama hammadde olarak satıyoruz. Benim demek istediğim ithal etmeyi bırakıp ihrac etme durumuna neden geçemiyoruz?
Araştırmadan geliyor diyorsunuz ama ben bunu uzun süre araştırdım, lütfen düşüncesizce ve sadece kendiniz biliyormuş gibi birini yargılamayın.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kim yapacak o jet yakıtını. Nasıl yapıldığını bilen birisi var mı ki Türkiye'de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…