Neden bor işleyemiyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bor çok abartılıyor. İşlesek bizi süper güç yapmaz. Ayrıca doğrudan jet yakıtı olarak kullanılmıyor sadece katkı ve zenginleştirme proseslerinde kullanılıyor.

Abi dünyada bir jet kalkması için bu yakıt lazım eğitim ucuşları test ucuşları uydu göndermek veya başka teknolojiler için bu yakıt lazım en kolayı hava taşımasında bunları yurt dışına satarsan en azından doları yüksek miktarda düşürür.

Arkadaşlar boş yapmayın Türkiye'de her gün tonlarca bor çıkarılıyor.
"Eti Maden’in 2017 yılında toplam rafine bor üretim kapasitesi yaklaşık 2,7 milyon tondur." Bu 2017 istatistiği.
Bir şey söylediğiniz zaman arkasında durun.
Üslübuna dikkat et istersen, fikrimizi belirttik diye boş mu yapmış oluyoruz?

Evet bir iki tane öyle parti var ama diğerleri öyle değil. İktidarın halkın beynini yıkamak için söylediği yalanlardan sadece.

Saygı duyuyorum düşüncenize ama en belirgin 2 inci parti darbe gecesi hakkındakikürsü konuşmaları gayet net hatırlıyorum sadece siyaset olmasın diye açmıyorum "bu kontrollu bir darbedir sözü"

Arkadaşlar boş yapmayın Türkiye'de her gün tonlarca bor çıkarılıyor.
"Eti maden’in 2017 yılında toplam rafine bor üretim kapasitesi yaklaşık 2, 7 milyon tondur." Bu 2017 istatistiği.
Bir şey söylediğiniz zaman arkasında durun.

2.7 milyon ton cıkarılan borun 1 milyon kadarı iç ekonomide harcanır deterjan cam vb eşyalarda kalan miktar yurt dışına ihrac edilmekte ve sonradan bu bor işlenmiş halde verdiğimiz miktarın cok daha üstüne satılmaktadır neden 1.7 milyonunu da biz işleyip yakıt yapıp satmıyoruz diyorum ben.

@KONT.DRAKULA, bilmiyorum o sözü o partiyi de tutmuyorum ama o darbe girişiminin suçlusu iktidar. Yanlış kişilere güvenip iş yaptıktan sonra kötü yönetim yüzünden darbe girişimi olmuştur.

2.7 milyon ton cıkarılan borun 1 milyon kadarı iç ekonomide harcanır deterjan cam vb eşyalarda kalan miktar yurt dışına ihrac edilmekte ve sonradan bu bor işlenmiş halde verdiğimiz miktarın cok daha üstüne satılmaktadır neden 1.7 milyonunu da biz işleyip yakıt yapıp satmıyoruz diyorum ben.
Şu an çay içiyorum cevap vereceğim dostum.
Üslübuna dikkat et istersen, fikrimizi belirttik diye boş mu yapmış oluyoruz?
Bu da benim fikrim.

Bilim kültürü olmadan dünyanın en pahalı madeni bile olsa işletemezsin.

Yoksa öğrenmemiz gerek batıya ornek almamız gerek diyoruz o zaman örnek alalım öğretim için devlet kapsamında gönderelim yurt dışına.
@KONT.DRAKULA, bilmiyorum o sözü o partiyi de tutmuyorum ama o darbe girişiminin suçlusu iktidar. Yanlış kişilere güvenip iş yaptıktan sonra kötü yönetim yüzünden darbe girişimi olmuştur.

Sadece bu darbeyi destekleme nedenleri onları tutmama nedenim bu darbe ne olursa olsun Türkiye'ye yapılmış bir darbedir kontrollu bir darbede halk ölmez çünkü kontrollu darbeyi halk yapar.
Ve diğer tuttunuz partide bu partiyle ittifak kurmuştur büyük ihtimalle.

Fikrini o zaman saygı çerçevesi içerisinde belirticeksin. Kimse sana argo kelime kullanmazken arkadaşlar boş yapmayın lafı ne kadar etik?
Ben saygı duyuyorum dostum, boş yapmak bir deyim değil mi? Gereksiz laflar manasına gelen. Eğer ben fikrimi destekleyecek bir argüman sunmuyorsam ben de boş yapıyorumdur. Duygusallığa gerek yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı