Neden ceza aldım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

maxicp

Hectopat

Bu mesajım yüzümden bir gün ceza aldım, sebebi ise türkçe kurallarına uymamak! Bu mesajda herhangi bir sorun varmı acaba?

Bu mesajım yüzümden bir gün ceza aldım, sebebi ise türkçe kurallarına uymamak! Bu mesajda herhangi bir sorun var acaba?

Sorun var:

Windows veya İntel'i küçük yazmayı kabul ederim ama 'de' ekini kabul etmem! Eğer kural buysa forumda yüzlerce kişi banlanır.

Bağlaç olan "de" ayrı yazılır, durum eki olan bitişik. Bağlaç olup olmadığını anlayamıyorsanız cümleden "de"yi çıkarın, anlamda bozulma olmuyorsa bağlaçtır, ayrı yazılır.

Ben de gidiyorum. (Ben gidiyorum.) - Bağlaç
Sende tablet var mı? (Sen tablet var mı?) - Durum Eki

Windows veya İntel'i küçük yazmayı kabul ederim ama 'de' ekini kabul etmem! Eğer kural buysa forumda yüzlerce kişi banlanır.

Ayrıca İntel yerine Intel yazmalısın. İngilizce'de büyük i harfi (İ) yoktur.

Soner Gül yaptığın hataları göstermiş. Bundan sonra yapmamaya özen gösterirsen hem senin için hem de forum düzeni için çok daha iyi olur.

Sayenizde Türkçe düzgün yazmayı öğreniyorum, henüz tam olmasa da 1 yıl öncesine göre çok yol katettim. Ayrıca yediğim cezaların haddi hesabı yok, hele de noktalama işaretlerinden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar gerçekten ceza sistemi çok dengesiz. Geçenlerde bir konuya yorum yaptım, moderatör arkadaşlardan biri konuya çevirmiş galiba yorumu. Ertesi gün foruma bir girdim, bir adet bildirimim var. Baktım, Burak Alkan tarafından ceza yemişim, yanlış bölüme konu açtığım gerekçesiyle. Neyse sonra baktım konum silinmiş, mesajım yorum attığım konuya geri gelmiş. Ne iş anlamadım gerçekten. Yani modun yaptığı hatayı ben çekiyorum anlayacağınız.

Dengesizlik yok sen düzgün yazarsan ceza vermezler. Bir de diğer kurallara uyman gerek.

O zaman farklara bakın derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…