Neden çirkin hissedilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
Arkadaşlar, öncelikle herkese merhaba. Direkt başlayayım. Kendimi nedense çirkin hissediyorum? Acaba çirkin miyim, yoksa bir grup insanın tabirine göre mi çirkinim? Baştan söyleyeyim, yaşım küçük (14). Sırf bana tipsiz dedikleri için haşa Allah'a isyan ettim, neden beni böyle yarattın diye ama şu an çok pişmanım. Sizce Allah benim bu işlediğim günahımı kabul eder mi? Her gün tövbe ediyorum bunu dediğim için. Aslında diğer insanların demesi pek umurumda değil ama hoslandigim kıza açıldım ve ondan da "Sana kim bakar, tipsiz?" lafını duyduktan sonra gerçekten kalbim cok kırıldı. Her akşam aynanın karşısına geçip ağladım. Şu an ise epey pişmanım. Herkes dese bu lafı takmayacagim. Biliyorum, önümde çok uzun zamanlar var ama bu yaşta bu lafı duymak cidden kalbimi epey kırdı. Neyse, lafı fazla uzatmayayım. Aşağıda "bize ne, ne yapalim, dert değil" gibi şeyler yazmayın lütfen. Sadece içimi açmak istedim. Bu yazıyı yazmadan önceki halim ile şu anki halim epey farklı. Daha iyi hissediyorum kendimi. Neyse, kendinize iyi bakın, Allah'a emanet olun, dostlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pişman olduğun ve Allah'a sığındığın her günahın tövbesini Allah kabul eder, ama anlamadığım, tövbe ettikten sonra sevgili olmaya mı çalıştın?

Ben de şişman sayılırım. 80 kiloyum ve yakışıklı değilim. 3 defa reddedildim. Biri normal, diğer ikisi arkadaş grubumun içinde bayağı aşağılandım. Psikolojim başlarda bozuktu ama kabullendim ve takmamaya başladım. Kendim oldum. Şu an da sevgilim olmasa bile kaliteli bir arkadaş grubum var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üzülebilirsin de sevinebilirsin de herkesin sınavı farklı oluyor. Allah(c.c), bize bizden öncekilere yüklediği ağır yükleri bize yüklemesin. Şimdi senin durumunda olsa idim çok kafama takıyorsam kendime; kılık kıyafetime düzen verirdim. Bakım yapardım veya güzel saç kesimi denerdim vs. Ancak yine merak etme sen de seni seven birini bulacaksın, Allah(c.c) hayırlısını nasip etsin diyelim. Zaten bu yaşlarda böyle düşünmen normal ileride azalacak rahat ol.

Allah'a isyan ettim, neden beni böyle yarattın diye
Konuşamayan var, kolu olmayan var, bacağı olmayan var, duymayan var, yaşayan ama tepki veremeyenler var. Sen kendi haline binlerce kez şükretmen gerekmen gerek. Bu düşünce şekli çok yanlış.
kıza açıldım ve ondan da "Sana kim bakar, tipsiz?" lafını duyduktan sonra gerçekten kalbim cok kırıldı
Kafana takmamalısın dostum. Her lafı kafana takma. Boş ver. Hayatına devam et.
ama bu yaşta bu lafı duymak cidden kalbimi epey kırdı.
Üzüldüm, bu kızdan hayır çıkmazmış zaten.

Çok kafana takma çirkinlik konusunu birine göre çirkinsindir diğerine göre yakışıklı. İsyan konusuna gelecek olursak Allah affedicidir ama tövbelerin Allah katında nasıl değerlendirilmiştir ona bir şey diyemem

Ergenlik çağındaki bireyin tipi tam olarak oturmamıştır. İleride kesinlikle yakışıklı olabilme olasılığın var.

Aynı şekil okulda adım çıkmıştı, nerdeyse bütün kızlar arkamdan konuşurdu. Ama gelgelelim ki mahalle arkadaşlarım halen beni çirkin görürdü.

Bir erkeğin seni nasıl gördüğüne değil, bir kadının nasıl gördüğüne bakacaksın.
Erkekler çok yakışıklı birini görmiyene kadar işte bu yakışıklı diyemez, bunu ayırt edemez. Çünkü kendi hemcinsidir, çekim alanını pek yakalıyamaz.

Ayrıca ergenlik çağındaki kişilerin böyle dalgalar yaptığını bilirim, pek kafana takma.

Senin yaşında benim de hoşlandığım kız bana aynısını demişti. Yaş ilerledikçe de bir çeşit evrim geçirip yakışıklı oldum. Evlenmiş midir ne olmuştur şimdi dönüp de o kızın yüzüne bile bakmam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…