Bir dönem AMD'nin piyasaya sürdüğü saçma sapan ürünler insanları Intel fanı yaptı. Ben de Ryzen serisi piyasaya çıkana kadar kesinlikle AMD karşıtı bir kişiydim. Şu bir gerçek ki Intel i7 ülkemizde bir statü sembolü. Bunu bizzat deneyimledim. Doktora yaparken hocalarımdan bir tanesi bir görüntüleme sistemi için bilgisayar siparişi geçti. Atom işlemci bile yeter o sistemi çalıştırmak için. Sadece uygulamayı açıyorsunuz ve 720p fotoğraf çekip kaydediyor. O iş için i7 6. nesil (o zaman o vardı) bir bilgisayar aldırdı. Keza kendisi bilgisayarında sadece ofis yazılımı kullanır. 44 çekirdekli workstation aldırdı kendine projeden...
Aynı mesele benim arkadaşlarımın çoğunda da var. Adam bilgisayar alacak ama hep Intel bakıyor.
Olay tamamen günceli araştırmamak bence. Kırılamayan tabular meselesi. Halen Intel'in tek çekirdek performansı ile Knight online kıyaslaması yapıyorlar. Keza anlamıyorlar ki neredeyse tüm uygulamalar artık çoklu çekirdek kullanımına geçti. Bunu da fiyat/performans olarak şu anda en iyi AMD veriyor.